Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Asbest aangetroffen in Maarssenhof, Amsterdam

5 september 2008
Bij renovatiewerkzaamheden van 16 woningen in het Maarssenhof is donderdagavond 4 september asbest aangetroffen. Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd. Woningeigenaar Stadgenoot heeft onderstaand persbericht uitgebracht.

In het Maarssenhof in Amsterdam Zuidoost laat Stadgenoot woningen renoveren. Bij deze renovatiewerkzaamheden worden ook de in het verleden gebruikte asbestmaterialen verwijderd. Een vergunning voor de werkzaamheden is verkregen bij het Stadsdeel. Voor de renovatie van de woningen en het verwijderen van asbest is een gecertificeerd bedrijf ingehuurd.
Donderdag 4 september is geconstateerd dat bij de werkzaamheden aan de 16 portiekwoningen in Maarssenhof asbesthoudend materiaal is achtergebleven. Dit is door een onafhankelijk onderzoeksbureau bevestigd. Gezien de hoedanigheid en hoeveelheid van de aangetroffen asbest is volgens geraadpleegde deskundigen het gezondheidsrisico gering. Tot ontruiming van de woningen is dan ook niet overgegaan.

Vanochtend, vrijdag 5 september heeft overleg plaatsgevonden tussen Stadgenoot, stadsdeel Amsterdam Zuidoost en Arbeidsinspectie. Tijdens dit overleg is besloten om de 16 woningen die op dit moment gerenoveerd worden vanochtend grondig te reinigen. Een gespecialiseerd onderzoeksbureau zal tijdens deze schoonmaak aanwezig zijn om te controleren of de woningen asbestvrij zijn.

Nadat de woningen zijn schoongemaakt worden de renovatiewerkzaamheden hervat.

Over Stadgenoot
Stadgenoot is een woningbouwvereniging voortgekomen uit de fusie (per
1 juli 2008) tussen de Algemene Woningbouw Vereniging en Het Oosten. Stadgenoot streeft naar het verhogen van kwaliteit van wonen en leven in Amsterdam en omgeving. Ze draagt daar aan bij door de kwaliteit van de huisvesting in de stad voortdurend te verhogen. Door aandacht voor individuele behoeften en maatschappelijke verschillen bouwt Stadgenoot aan een duurzaam leefklimaat voor iedereen. Stadgenoot ontwikkelt en beheert zo'n 32.000 woonruimten en ruim 1.800 bedrijfsruimtes.