Aandelenfractie interimdividend 2008 AEGON N.V. vastgesteld op 1/27

05/09/2008 19:31

PR Newswire

DEN HAAG, Nederland, September 5 /PRNewswire/ -- Op 7 augustus 2008 heeft AEGON N.V. een interimdividend vastgesteld over het boekjaar 2008. Aandeelhouders hebben de keuze gekregen om het interimdividend uitgekeerd te krijgen in contanten dan wel in aandelen. Het interimdividend in contanten bedraagt EUR 0,30 per gewoon aandeel van EUR 0,12 en wordt vanaf 15 september 2008 betaalbaar gesteld.

Aandeelhouders die hebben gekozen voor een interimdividend in aandelen ontvangen één nieuw gewoon aandeel per 27 gewone aandelen. De aandelenfractie is bepaald aan de hand van de gemiddelde aandelenkoers op Euronext Amsterdam in de periode van 1 tot en met 5 september 2008. Resterende fracties van één aandeel worden uitgekeerd in contanten. De waarde van het dividend in aandelen is ongeveer gelijk aan de waarde van het dividend in contanten.

AEGON is van plan om het verwateringseffect van het dividend in aandelen te neutraliseren.

AEGON is een van de grootste levens- en pensioenverzekeraars ter wereld en een toonaangevende aanbieder van beleggingsproducten. AEGON stimuleert zijn lokale vestigingen hun producten en diensten zo te ontwikkelen dat deze optimaal aansluiten bij de wensen van de klanten, waarbij ze gebruik maken van de meest geschikte distributiekanalen. AEGON is er trots op dat het deze lokale aanpak kan combineren met de kracht van zijn groeiende wereldwijde organisatie.

AEGON's hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Wereldwijd heeft AEGON meer dan 31.500 medewerkers in dienst. AEGON bedient miljoenen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Respect, kwaliteit, transparantie en vertrouwen vormen de kernwaarden van AEGON. AEGON streeft er voortdurend naar om de verwachtingen van klanten, aandeelhouders, werknemers en zakenpartners waar te maken. AEGON is voortdurend op zoek naar innovatieve ideeën en streeft ernaar de beste in de bedrijfstak te zijn.

Dit persbericht is een vertaling van het officiële Engelstalige persbericht, dat u kunt vinden op de corporate website http://www.aegon.com.

Group Corporate Communications & Investor Relations

Media relations Investor relations
Telefoon: +31(0)70-344-8344 Telefoon: +31(0)70-344-8305 E-mail: gcc-ir@aegon.com E-mail: ir@aegon.com

Website: http://www.aegon.com

PRN NLD
Group Corporate Communications & Investor Relations: Media relations, Telefoon: +31-(0)70-344-8344, E-mail: gcc-ir@aegon.com; Investor relations, Telefoon: +31(0)70-344-8305, E-mail: ir@aegon.com






-