Partij van de Arbeid

Randstad: PvdA positief over toekomstvisie kabinet

05-09-2008 04:07

De PvdA is positief over de structuurvisie Randstad 2040 die het kabinet vandaag presenteerde. PvdA Tweede-Kamerlid Roos Vermeij: We zijn blij dat er veel aandacht is voor binnenstedelijk bouwen en dat het groene hart niet wordt aangetast. Dat was en blijft een erg belangrijk punt voor de PvdA.'

In de visie staat onder meer dat er tot 2040 500.000 woningen bij moeten komen in de Randstad. Vermeij is blij dat er wordt gekozen voor binnenstedelijk bouwen, en dat er geen grote ingrepen in het Groene Hart worden gepland. Om het Groene Hart ook echt groen te houden, worden er aan de randen van steden grote stadsparken aangelegd. Iets wat Vermeij ook erg aanspreekt, aangezien mensen behoefte hebben aan een plek voor ontspanning en recreatie.

De PvdA is tenslotte blij met de wens van het kabinet dat de Randstad zich ontwikkelt tot een duurzame op economisch gebied. Vermeij: Zonder ingrijpende veranderingen, maar juist door de sterke punten zoals de havens in Rotterdam en het bankwezen in Amsterdam, verder te versterken. Vermeij wijst er tenslotte wel op dat het plan, en zeker het binnenstedelijk bouwen, erg veel kost. De financiering hiervan moet nog worden geregeld.

De Structuurvisie Randstad 2040 en het milieueffectrapport over de visie zijn tot eind oktober 2008 voor iedereen in te zien, zodat iedereen erop kan reageren. Ook de Tweede Kamer zal er nog over discussiëren.

Lees alles over de Structuurvisie >