Politie Zeeland


---


W-1741-2008 Verkeersongevallen in Vlissingen
In Vlissingen vonden vrijdagmiddag twee verkeersongevallen plaats.

Omstreeks 15.00 uur verleende een 43-jarige Vlissingse bromfietser op de kruising Distributieweg / Bedrijfsweg geen voorrang aan een van rechts komende 33-jarige automobilist uit Middelburg.
De bromfietser raakte gewond aan zijn hoofd en voet en is naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht. Beide voertuigen liepen bij de aanrijding schade op.

Om 15.10 uur kwam de slagboom van de Keersluisbrug op een vrachtwagen, bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Heinkenszand, terecht.
De vrouw kwam vanuit de richting van de Oude Veerhavenweg en moest voor het rode licht bij de brug wachten. Bij het groene licht op groen reed zij door en zag toen dat de slagboom van de brug naar beneden kwam. De slagboom kwam terecht tussen de cabine en de bak van de vrachtauto. De vrouw bleef ongedeerd. De vrachtauto raakte beschadigd en de slagboom, die was afgebroken, moest vervangen worden.

O-1742-2008 Bedrijfsongeval in Oostdijk
Bij een bedrijf op het Bolwerk in Oostdijk vond vrijdag omstreeks 16.00 uur een bedrijfsongeval plaats.
Een 17-jarige jongen uit Krabbendijke kwam tijdens werkzaamheden met zijn hand tussen een pers die hij door middel van een voetpedaal bediende. Toen hij een voorwerp op de pers had gelegd en deze in werking stelde, lag zijn hand nog op het voorwerp. Daardoor kwam zijn hand tussen het voorwerp en de pers en sneed het voorwerp in zijn handpalm. Hij liep ernstig letsel op aan zijn hand en is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

O-1743-2008 Caravan in de sloot, Burgh-Haamstede
Op de N57 bij Burgh-Haamstede belandde vrijdag omstreeks 18.00 uur een caravan in de sloot.
De caravan was losgeschoten van een auto, bestuurd door een 68-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht. Waarschijnlijk werkte de stabilisator niet naar behoren, waardoor de caravan vermoedelijk niet goed bevestigd is geweest. Over schade aan de caravan is niets bekend.

Z-1744-2008 Rijden onder invloed, Breskens
Op het Spuiplein in Breskens werd vrijdag om 20.50 uur het rijbewijs ingevorderd van een 59-jarige automobilist uit Gent.
De man had ongeveer 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.