Ingezonden persbericht

Programmawijzigingen
Ladies night
On the Rumba River
Divizionz

Programmawijzigingen

Afgelopen weekend begon voor veel moslims de ramadan. Na zonsondergang biedt Africa in the Picture voor een speciale prijs een iftar-maaltijd aan, in combinatie met een Noord Afrikaanse film.

Helaas is de iftar op zaterdag 6 september afgelast. Het programma op vrijdag 5 sept gaat wel gewoon door. Reserveren kan nog telefonisch bij Bioscoop Het Ketelhuis.

Vrij 5 sept: De kritische eigentijdse Marokkaanse film L'os de Fer van Hicham Lasri, waarin drie Marokkaanse jongens beseffen dat ze niet alle drie iets kunnen bereiken in het leven en in hun wanhoop per ongeluk een bus gijzelen, met muziek van rappers uit de Marokkaanse hiphopscene.

Door technische problemen is helaas het Interactief debat met Kenia op dinsdag 9 september ook afgelast.

Hou de website in de gaten voor up to date informatie.

Ladies night

Op woensdag 10 sept is Bioscoop Het Ketelhuis vanaf 18.45 uur voor vrouwen! Op de Africa in the Picture Ladies night zijn prachtige films te zien over sterke vrouwen. Zoals Margaret Garner van Mustapha Hasnaoui, het slavenverhaal waar de speelfilm Beloved met Oprah Winfrey ook op gebaseerd is; vrouwelijk verlangen in En Attendant Les Hommes van Katy Lena Ndiaye; Confessions of a Gambler van Amanda Lane & Rayda Jacobs waarbij een moeder gokverslaafd raakt als blijkt dat een van haar zoons stervende is aan aids en kijken we in Kameroen naar huwelijksaanzoeken via internet in Nord-Sud.com. Kijk voor meer informatie over de films hier.
DJ Babbalicious sluit de avond en de 11e editie van het filmfestival af met een goede dansavond.
Kom met je moeder, zus of je oma en krijg 1 kaartje gratis! Mannen zijn uiteraard ook welkom!

On the Rumba River

Op 28 juli dit jaar overleed de vader van de Afrikaanse rumba, Wendo Kolosoy. Daarom is op Africa in the Picture de film On the Rumba River van Jacques Sarasin te zien. Papa Wendo´s muziek stond symbool voor hoop van het onafhankelijke Congo in de jaren '60 en sleepte de mensen door het dictatoriaal bewind. Dit muzikale eerbetoon aan Papa Wendo zit vol met adembenemende beelden en onvergetelijke interviews. Kijk hier voor datums en locaties.

Divizionz

In veel Afrikaanse sloppenwijken is de muziek erg belangrijk. In de Oegandese film Divizions worden vier jonge vrienden uit vier verschillende regio's van Oeganda gevolgd terwijl zij proberen het in de hoofdstad Kampala te maken als musicus. De ongeschreven regels van de verschillende bevolkingsgroepen in de stad, de 'divizionz', kunnen nietsvermoedende gasten echter naar doodlopende wegen leiden. Hun verhoudingen komen op scherp te staan als het persoonlijk succes de overhand neemt. Divizionz laat zien dat het het drama in de sloppenwijken niet schuilt in geweren, maar in de menselijke rivaliteit. Kijk hier voor datums en locaties.

Africa in the Picture
P.O.Box 16404
1001 RM Amsterdam
T: 0031(0)206227151
F: 0031(0)206271544
E: festival@aitp.nl