Gemeente Lelystad



Een maand vol activiteiten!

U bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis!

Zaterdag 6 september:

Iftar bij de buren (het dagelijks verbreken van het vasten direct na zonsondergang). Te gast thuis aan tafel bij een gezin dat de speciale Iftarmaaltijd bereidt. Dit is de enige activiteit waarvoor we vragen u aan te melden, via t.laffra@lelystad.nl of tel. (0320) 278697.

Zaterdag 6 september:

Filmfestival
Ramadanfilmfestival met drie korte films van Ali Taytay, eerder vertoond op diverse internationale filmfestivals. Ali Taytay is scenarioschrijver en geboren in Nador in het Rifgebergte en sinds twee jaar Lelystedeling. Ali Taytay leidt de films in en na afloop kunt u met hem en de voorzitter van het Filmtheater Lelystad, Jules Wolthuis, in gesprek gaan. Filmtitels: De man van het huis (aryaz n-tadat), De brief (tabrat) en De verjaardag (3id El milad). Locatie: Filmzaal Stadhuis Lelystad van 13.30-16.00 uur, toegang gratis.

Zondag 7 september:

Halal of niet?
De jongeren van Stichting Chabab houden een lezing in moskee El Imaan, IJssellaan 2, met als thema Halal of niet?, over de waarde van Halal. Aanvang 19.30 uur.

Zaterdag 13 september:

Ramadannachtvoetbaltoernooi
Ramadannachtvoetbaltoernooi in de Koploper, Badweg 2, georganiseerd door de Buurtvaders Lelystad, aanvang 22.30 uur. Kom kijken en aanmoedigen!

Zondag 14 september:

Ramadanlezing voor vrouwen
Vrouwenactiviteiten Centrum (VAC) houdt een lezing over Ramadan voor en door vrouwen in Islamitische Basisschool Al-Ishaan, Kustrif 71, aanvang 13.00 uur.

Maandag 15 september:

Verhalenverteller
Verhalen voor vrouwen in moskee Osmanlï, Zuiderzeelaan 9, van 9.30 tot
11.00 uur. Verhalenverteller Corry Kistemaker en Mehmet Altindas vertellen verhalen van de plattelandsfilosoof Nasrettin Hoca uit Anatolië, beroemd van Marokko tot Iran. Het verhaal wordt verteld in het Nederlands en Turks.

Zaterdag 20 september:

Iftarmaaltijd
Gezamenlijke Iftarmaaltijd in buurtcentrum de Krakeling, Fjord 155, aanvang 19.30 uur, georganiseerd door VAC, Insaf en de Zusterraad. Iedereen is welkom.

Zondag 28 september:

Ramadanlezing
Lezing over Ramadan in moskee El Imaan, IJssellaan 2, georganiseerd door de Zusterraad. Mannen en vrouwen zijn welkom.

Hele maand september:

Tentoonstelling
Tentoonstelling bijzondere schilderijen van Shahina in de hal van het stadhuis in Lelystad.

Fotos: gemeente Lelystad, Guus Dubbelman, Corb!no, De landen der wereld en hun beschaving Afrika. R'dam z.j.p. 47 en anderen.


---