Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 06-09-2008

Radarcontrole na klachten

DIEVER Bij de politie zijn verschillende klachten binnengekomen dat er te hard zou worden gereden op het Moleneinde. Met name voor bewoners van een nabij gelegen verzorgingshuis is het hinderlijk bij het oversteken naar het winkelcentrum.

Om een goed beeld te krijgen heeft de politie vrijdag een radarcontrole gehouden. Van de 1600 voertuigen die gecontroleerd zijn, reden en 1288 harder dan 36 km/uur. Op deze plek is nog nagenoeg nooit eerder gecontroleerd. Mogelijk dat bestuurders omdat zij dit weten zich niet aan de snelheid houden.

Kostbaar bezit

PEIZE Veel mensen zeggen dat hun kinderen het meest kostbare is dat zij bezitten. Dan is het zaak om daar ook zorgvuldig mee om te gaan. De politie heeft vrijdagmorgen in het centrum van Roden aan de Roderweg gecontroleerd op het vervoer van kinderen. Daarbij is één automobilist aangesproken om dat deze een jochie van twee turven hoog voor in de auto vervoerde zonder zitje. Er is een bekeuring uitgeschreven. 08-168316)

Graffitispuiter gesnapt

EMMEN De politie heeft een15-jarige Emmenaar aangehouden. De jongen werd op de Eemmerweg betrapt bij het maken van een kunstwerk. Hij bekende dat hij meer zaken te hebben bespoten. De politie stelt een nader onderzoek in. (08-168487)

Politie neemt wapen in

ZUIDLAREN Door een getuige werd bij de politie gemeld dat hij jongens gezien had op de openbare weg die een wapen bij zich hadden. De politie heeft de jongens achterhaald. Een 15-jarige jongen uit Zuidlaren verklaarde dat hij een balletjespistool in zijn bezit had. Omdat dit wapen heel veel lijkt op een handvuurwapen en daarmee mogelijk is om dit voor bedreiging te gebruiken is het in Nederland verboden om deze (speelgoed)wapens in bezit te hebben. (08-168409

Winkeldief gesnapt

BEILEN De politie heeft een 30-jarige vrouw uit Beilen aangehouden nadat zij bij een winkel aan de Venteweg Zuid levensmiddelen had gestolen. De vrouw kreeg een taakstraf. (08-168414)

DIEVER Een 54-jarige inwoner van Diever had een fles wijn in zijn tas, die hij niet had afgerekend. De eigenaar van de winkel werd door een klant hierop gewezen. De man is aangehouden en kreeg een bekeuring. (08-168420)

Politie onderzoekt inbraken

ASSEN Bij de politie is aangifte gedaan van woning inbraak. Een 44-jarige bewoner van het Amandelpad mist onder andere twee laptops. Deze werden in de nacht van donderdag op vrijdag uit zijn woning ontvreemd. In dezelfde nacht werden bij een 35-jarige bewoner van de Dunningestraat twee autos ontvreemd. Uit de woning werden de autosleutels gestolen waarna de autos meegenomen werden. Het gaat om een grijze Opel Meriva met op de zijkant reclame van een bedrijf en een donker rode Opel Corsa. De politie stelt een onderzoek in. (08-168318/258)

ERICA In de nacht van vrijdag op zaterdag is ook bij een woning aan de Ericastraat een auto ontvreemd. Het gaat om een blauwe Ford Fiësta. Vermoedelijk heeft de dader de sleutels uit de woning weggenomen terwijl deze lagen te slapen. (08-168526)

HOOGEVEEN Zaterdagmorgen is er ingebroken bij een school aan de Korhoenlaan. Bij de inbraak werden diverse computers buit gemaakt. De politie stelt een onderzoek in. (08-168510)

Politie controleert

HOOGEVEEN Bij een verkeerscontrole met lasergun op de Zuidwoldigerweg zijn vrijdag avond drie automobilisten bekeurd. Zij reden binnen de bebouwde kom respectievelijk 25, 28 en 29 km/uur te hard.

HAVELTE Vrijdagmiddag is aan het eind van de middag gecontroleerd bij de Lokbrug en de Boskampbrug. Bij de eerste brug zijn twee bestuurder beboet voor het negeren van een verplichte rijrichting. Bij de andere brug reden zes bestuurder door een rood verkeerslicht. (08-168473/439)

Gestolen bromfiets terug bij eigenaar

HOOGEVEEN _ Een 13-jarige jongen liep vrijdagmiddag tegen de lamp toen hij zonder helm op een scooter reed. De jongen werd gezien door een surveillerende agent. Bij navraag bleek dat de jongen de bromfiets even daarvoor gestolen had bij een woning aan het Wilhelminaplein. (08-168360)

Surveillerende agenten betrappen dief

RHEE Zaterdagmorgen werd een 28-jarige man uit Slochteren aangehouden op verdenking van auto inbraak. De politie agenten zagen de man op de carpoolplaats eerst in een auto stappen en vervolgens in een andere auto. Onderzoek wees uit dat één van de autos was open gebroken. De politie stelt een nader onderzoek in. (08-168508)

Scooter verleent geen voorrang

WILHELMINAOORD Een 16-jarige bromscooter bestuurster uit Noordwolde (Fr) verleende geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto. Het meisje reed vrijdagmorgen over de Vaartweg. Een botsing was het gevolg. Het meisje is met klachten aan haar been naar het ziekenhuis overgebracht. (08-168250)

Rijden onder invloed

SPIER De politie heeft een 33 jarige inwoner van Schiphorst vrijdagmorgen in alle vroegte gecontroleerd. De man reed met zijn auto over de Wijsterseweg. De politie maakt proces-verbaal op (355µg/l 0,8 promille) (08-168228).

ASSEN Met een testresultaat van 330µg/l (0,8 promille) had een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden te veel gedronken. De beginnend bestuurder kreeg een bekeuring. De man werd op de Selma Lagerloflaan gecontroleerd.(08-168523)

Kluis ontvreemd

MEPPEL Bij een inbraak in de nacht van donderdag op vrijdag bij een bedrijf aan de Zomerdijk is een kluis weggenomen. In de kluis zat geen geld, maar wel waardepapieren. De politie is een onderzoek begonnen (08-168312)

Kassa meegenomen

HOLLANDSCHEVELD Vrijdag tussen de middag is bij een groenbedrijf aan het Zandwijkje een kassa gestolen. In de korte tijd dat het winkelpersoneel afwezig was, is de kassa ontvreemd en is men weggereden. Vermoedelijk is hierbij een rode auto gebruikt. In de kassa zat een geldbedrag. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak, dan kunt u bellen met 0900-8844 of anoniem uw informatie geven via 0800-7000 via Meld misdaad anoniem.

Ongeval auto-fietser

COEVORDEN Een 68-jarige Coevordense fietste aan de verkeerde kant van de Monierweg. Een 45-jarige automobilist uit Dalen zag dit niet en verleende geen voorrang aan fietsster die wel rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg was. De vrouw is met klachten aan de schouder en rug naar het ziekenhuis overgebracht. (08-168410)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.