Laren Jazz 2008 - sterkst bezette editie ooit!

Laren Jazz 2008 biedt elke jazzliefhebber op 6 en 7 september een jazzspektakel van topniveau, met artiesten als Randy Crawford & Joe Sample, Georgie Fame, Mark Murphy & Trio Rob van Bavel.

Het is duidelijk: Laren en Singer staan inmiddels op de kaart als het kloppend hart van jazzminnend Nederland. Laren Jazz 2008 is het sterkst bezette festival totnutoe, met een programmering van topartiesten en prachtige jazzmuziek.

ZATERDAGAVOND 6 SEPTEMBER
Gedurende de loop van de avond zullen Randy Crawford en Joe Sample driemaal een concert verzorgen in het theater van Singer Laren. Crawford werd wereldberoemd met de hit 'One Day I'll Fly Away'. Schrijver van het liedje, Joe Sample, is al sinds jaren Crawfords vaste muzikale partner. Hij werkte met beroemdheden als Miles Davis, George Benson, B.B. King, Eric Clapton en Steely Dan. Crawford en Sample komen exclusief voor Laren Jazz naar Nederland. Voor deze concerten worden geplaceerde kaarten uitgegeven. Informatie bij de theaterkassa.

Na eerdere successen keert Sensuàl terug, ditmaal met een nominatie voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2008 op zak. Genieten dus van deze 'Brazilian Jazz 'n Grooves'.

De zanger en toetsenist Georgie Fame heeft grote internationale bekendheid verworven met een aantal hits onder eigen naam en zijn medewerking aan de formaties van onder andere Count Basie, Van Morisson en de Rhythm Kings. Tijdens Laren Jazz 2008 treedt hij op met het in binnen- en buitenland vermaarde Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

'Singing legend' Mark Murphy werd vele malen onderscheiden door Down Beat magazine als 'Best Male Vocalist of the Year'. Hij ontving zes Grammy Award nominaties voor de beste Vocale Jazz Performance. Murphy treedt op met Trio Rob van Bavel. Van Bavel won diverse prijzen, o.a. in de Thelonious Monk Competition in Washington DC, solistenprijzen in Duitsland en België, Wessel Ilcken prijs in Nederland en een Edison.

Uit Nederland zijn er toppers als saxofoniste Tineke Postma, eerder in Laren te gast als winnares van de Laren Jazz Award 2002. De Volkskrant schreef onlangs over haar: "Ze is geen muzikant die probeert iets te doen, ze doet het gewoon."

Jump'n Jive brengt iedereen terug naar de swingende jaren veertig, de tijd dat Cab Calloway en Louis Jordan's 'Choo Choo Ch' Boogie' de clubs beheersten. Samen met tapdanser Peter Kuit brengen zij een act 'als een kort en hevig vuurwerk.'

ZONDAGMIDDAG 7 SEPTEMBER
Tussen 14:30 en 18:30 is er voor iedereen GRATIS toegankelijke, en swingende jazzmuziek in de tent in de Singertuin. Jonge musici, onder wie Karsu Dönmez (volgens velen 'de Nederlandse Norah Jones' ) en Peter Guidi's Amsterdam Jazz Juniors, verzorgen een hartverwarmend optreden.

GOEDE DOEL
Laren Jazz 'ondersteunt gehandicapte musici en/of instellingen die zich ten doel stellen gehandicapte musici te ondersteunen'. Dit jaar draagt Laren Jazz bij aan masterclasses die worden georganiseerd voor gehandicapte musici van zorginstelling Visio. Daarnaast worden instrumenten geschonken aan zorginstelling Amerpoort, Emma Kinderziekenhuis en een project voor blinde en slechtziende musici in Marrakech, Marokko.

LAREN JAZZ AWARD 2008
De winaar van de Laren Jazz Award 2008 zal tijdens Laren Jazz worden bekendgemaakt.

SAMENWERKING
Laren Jazz 2008 komt tot stand door nauwe samenwerking van Lions Club Crailo, Rotary Club Laren-Blaricum, en Singer Laren.

Het volledige programma met aanvangstijden
(onder voorbehoud) is te vinden op www.larenjazz.nl

Kaarten voor zaterdag 6 september à 50 Euro zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa van Singer Laren, di-vr, 10-16 uur, tel 035 - 539 39 33, E: theaterkassa@singerlaren.nl.

Links: http://www.larenjazz.nl