Ingezonden persbericht


Persbericht: Knastercross zwicht voor regelgeving.

Knastercross, het wildste familiefeest van het Zuiden, beleefd op 6 en 7 september a.s. haar 3e editie. Op het festivalterrein aan de overkant van de A2 ter hoogte van Maastricht Aachen Airport, in Geulle, zullen ook dit jaar weer verschillende klasses verreden worden.

Voor deze derde editie heeft de Knastercross naast het programma op de crossbaan ook nog diverse nevenactiviteiten geprogrammeerd. Een van die activiteiten is het Achterhoekse 'Zwientje tik'. Dat is een boerenspel waarbij de deelnemers geblinddoekt een varken proberen aan te raken in een modderbad.

Echter, 'Zwientje tik' wordt afgelast omdat er niet aan een varken te komen is. Want de regelgeving in Nederland legt dusdanige beperkingen op dat een reguliere varkensboer niet 'even' een varken uit kan lenen. Marleen Cuypers van de organisatie verklaard: 'Je kan hoogstens een varken kopen bij een handelaar maar terug nemen ze hem niet. Bovendien liet de LLTB al weten dat je kan rekenen op astronomische schadeclaims indien er na de Knastercross ziektes uitbreken op veebedrijven waarvan de eigenaar of personeel op de Knastercross geweest is. Het is dus heel jammer dat première van "Zwientje tik' in Limburg dus niet door kan gaan.'

De overige activiteiten zoals het pensglijden, de kindermotoropstapdagen , auto schilderen en rijden met radiografische auto's gaan wel gewoon door.

Voor meer informatie zie: www.knastercross.nl

Einde persbericht

Hoge resolutie foto's kunnen gedownload worden via de website en stockvideo kan opgestuurd worden.

Voor een interview of toelichting kunt u altijd contact opnemen met: Dion Groenestijn
info@knastercross.nl
gsm 06 2006 8001
fax: 046 850 29 27
(geel markeerde adresgegevens niet publiceren AUB)

Toelichting:

Wat is de Knastercross?
De Knastercross is een weekend waarin de combinatie van motoren, eigen bouwsels, spectaculaire motorshows, koud bier, live muziek en goed eten. Daarnaast zijn er ook nog de kindermotoropstapdagen, springkussen, LK pensglijden, binnenspeeltuin, schminken, stormbaan en de afstandbestuurbareauto's die samen zorgen voor een onvergetelijk feest. En je kan blijven slapen op de camping.

Klasses 2008
Kinderklasse
Brommerklasse
Sjoremklasse
Obesitasklasse (crossmotoren)
Kijmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse (licht&zwaar)

Bands 2008
SAT2D
Tonka
Pikkatrillaz
The filthy red horse
Kedaster
Red zone Cuba
Special Delivery

Kengetallen

Festivalerrein:10,5Ha
Parkerenterreinen: 20Ha
Feesttent: 80x30m
Hekwerk: 3,5Km
Deelnemers: circa 500
Vrijwilligers: circa 300

Historie

2006
Voor de allereerste editie op 10 september 2006 waren er 3 bands geboekt en waren er maar liefst 350 deelnemers. 6.500 bezoekers wisten het festivalterrein te vinden in Geulle. De klasses: Brommerklasse, Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse, Pocketbikeklasse, Crossmotorenklasse(allochtonenmanche), Kinderklasse (5 tot 12 jaar). De slogan voor dat jaar luidde: Knastercross ... een feest voor jong & oud! 2007
De tweede editie van dit festival vond plaats op 1 en 2 september 2007. 7 bands traden op en 13.500 bezoekers bezochten het Knastercross Festival. Daarnaast was er ook voor het eerst een camping op het festivalterrein. Het cross en muziekfestival kreeg landelijke bekendheid nadat de organisatie de crossmotorenklasse omgedoopt had in Nudistenklasse. Omdat de grap niet begrepen werd veranderde de organisatie later de naam in Groetenuitederimboeklasse. Op de drukste dag, zondag 2 september, waren er 10.000 mensen tegelijk op het terrein. De klasses: Brommerklasse, Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse (light), Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse (heavy), Groetenuitderimboeklassen (crossmotoren) en de Kinder- en pocketbikeklasse (gecombineerd). Dit jaar werd er ook voor het eerst een evenementfrequentie afgegeven door het Commissariaat voor de media aan de Knastercross. Op 104.9FM was daarom KnastercrossFM een heel weekend lang te ontvangen Zuid-Limburg. De slogan voor dat jaar luidde: Knastercross, een feest om nooit te vergeten. 2008
De derde editie staat gepland op 6 en 7 september 2008. er worden +20.000 mensen verwacht verdeeld over drie dagen. De slogan voor het jaar 2008 luidt: Knastercross, het wildste familiefeest van het Zuiden!

-----------------------

De Knastercross is een evenement van Stichting Oerknal. Stichting Oerknal Postbus 601 6180 BA Elsloo
www.knastercross.nl / info@knastercross.nl


---- --