Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 07-09-2008

Twee aanhoudingen na bedrijfsinbraak: getuigen gezocht

UTRECHT Vrijdagochtend 5 september werden omstreeks 05.15 uur twee Utrechters van 17 en 35 jaar aangehouden op de Cleopatradreef. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een bedrijfsinbraak.

Omstreeks 04.45 uur belde een getuige de politie dat op de Cleopatradreef twee personen op een motorscooter heen en weer reden met goederen bij zich. De getuige was wakker geworden door het harde geluid dat de scooter veroorzaakte.

Ter plaatse gekomen agenten zagen de scooter met daarop twee mannen rijden. De scooter werd achtervolgd, maar wist te ontkomen door een woonwijk in te rijden.

Agenten bleven in de omgeving surveilleren en even later kwamen hen twee mannen op een fiets tegemoet. Toen de mannen werden gecontroleerd, zagen agenten dat de fiets waarop de mannen reden vermoedelijk van diefstal afkomstig was. Er zat geen sleutel in het geopende slot. Ook kon één van de mannen zich niet legitimeren. Zij werden voor deze feiten aangehouden en naar het bureau gebracht. Tijdens de fouillering troffen agenten spullen aan die in verband kunnen worden gebracht met een bedrijfsinbraak eerder die nacht in Overvecht. In dit bedrijfspand werd een groot aantal flatscreens gestolen.

De politie Utrecht noord onderzoekt de bedrijfsinbraak en vermoedt dat de bedrijfsinbraak is gepleegd door meer dan twee verdachten. Getuigen wordt verzocht te bellen met 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Nepvuurwapen

UTRECHT Op zaterdagavond 6 september rond 22.00 uur ontving de politie een melding dat iemand een vuurwapen aan zijn vrienden had laten zien bij het winkelcentrum aan de Roelantdreef.

Ter plekke aangekomen werden de vier Utrechters, tussen de 15 en 20 jaar oud, aangetroffen en direct aangehouden. Een onderzoek in de omgeving leverde een plastic nepvuurwapen op. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. Het nepvuurwapen is in beslag genomen. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen scooter in achterbak

UTRECHT Op zaterdagavond rond 20.15 uur heeft de politie twee Utrechters betrapt op heling.

De twee, een 18-jarige man en een 20-jarige vrouw, reden met hun auto over de Albatrosbrug toen zij door de politie aan de kant werden gezet omdat hun auto een kapot achterlicht had. In de bestelauto trof de politie een scooter aan. Bij navraag bleek dat de scooter als gestolen te boek stond. De twee werden ter plekke aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en de scooter is in beslag genomen.

Auto in brand

UTRECHT In de vroege ochtend van zaterdag 6 september ontving de politie rond 04.50 uur een melding dat een auto in brand stond op de Grebbeberglaan op het terrein van sportpark Welgelegen.

Ter plekke aangekomen bleek het voertuig al behoorlijk te zijn uitgebrand. Naast het voertuig stond bovendien een container met papier in brand. Later die zaterdag is de auto weggehaald voor nader onderzoek. De politie gaat ervan uit dat er sprake is van brandstichting. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie district Utrecht zuid, via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Fietser onwel

UTRECHT Op zaterdagmiddag 6 september is een 77-jarige fietser uit Maarssen op de Ds Abernathylaan onwel geworden en ongelukkig ten val gekomen.

Een 31-jarige getuige uit Utrecht zag dat de man begon te slingeren op de fiets en dat hij viel. Hierbij raakte het slachtoffer met zijn hoofd een lichtmast die naast het fietspad stond. De man is met onbekend hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Steekpartij

UTRECHT Op zaterdagochtend 6 september heeft rond 04.50 uur een vechtpartij plaatsgevonden tussen een groepje mannen op de Plompetorengracht. Hierbij werd een 37-jarige inwoner van Amsterdam diverse malen met een mes in zijn rug gestoken.

De politie heeft hierop een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. Zowel het slachtoffer als de verdachte waren zeer onder invloed van alcohol. De verdachte is ingesloten in het arrestantencomplex in Houten. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Autoinbrekers aangehouden

DE MEERN Op zondagochtend 7 september rond 03.30 uur heeft de politie drie verdachten van een autoinbraak aangehouden op de Kruiswortel.

De politie ontving kort daarvoor een melding dat op de Wolweverslaan werd ingebroken in een auto. Op de Kruiswortel zagen agenten de verdachten op een scooter rijden. De drie jongens, inwoners van Vleuten en De Meern in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, kwamen overeen met het doorgegeven signalement van de getuige. Hierop werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de twee minderjarige jongens zijn in kennis gesteld.

Fietser op snelweg

UTRECHT Op zondagochtend 7 september kreeg de politie een melding binnen van een politiecollega in zijn vrije tijd: hij zag een fietser al slingerend over de vluchtstrook en de rechterrijbaan fietsen van de Rijksweg A-28 ter hoogte van de Uithof.

De 28-jarige inwoner van Zeist was op zijn fiets op weg in de richting van Amerfsoort. Ter plekke aangekomen liet de politie de man blazen en het bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau blies de Zeistenaar 420 ug/l. Hij kreeg een boete en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.