Politie Gelderland-Zuid

Meerdere brandjes

Tiel, 07-09-2008 o In Tiel zijn dit weekend meerder brandjes geweest. Containers waren daarbij vaak het doelwit omdat brandstichting vermoed wordt.

Vrijdagnacht werd een containerbrand gemeld op een bedrijventerrein aan de Noorderhavenweg. Doordat getuigen de brand meldde aan de ondernemer, kon hij met een vorkheftruck de brandende container naar een minder brandgevaarlijke plaats vervoeren. De eigenaar heeft aangifte gedaan van brandstichting. Politieagenten hebben diverse sporen veilig gesteld en de technische recherche doet nog onderzoek.

Zaterdagnacht zagen agenten rond 01.30 uur op de Korte Nieuwesteeg een brandende prullenbak. Hiervoor hebben zij hun brandblusser ingezet.

Net na drieën meldde een getuige een containerbrand op een bouwterrein aan de Hertog Karellaan. Hier heeft de brandweer het vuur gedoofd. Even later was het raak aan de Wadenoijenlaan; een vuilcontainer en de daarnaast staande schafkeet brandden door de vlammen uit. Het busje dat daar dichtbij stond en ook in brand dreigde te gaan, is door de politiemensen weggeduwd.

Onderzoek
Een onderzoek dat de agenten in de omgeving instelden, leverden op dat moment niets op. Mocht u een situatie verdacht vinden, meld dit dan direct aan de politie. Hierdoor worden de opsporingsmogelijkheden van de politie vergroot. (01)