India: Unicef verleent hulp aan overstromingsslachtoffers Bihar

7 september 2008, Patna - India - Unicef heeft in de door overstromingen getroffen Indiase staat Bihar hulpgoederen gedistribueerd. De VN-kinderrechtenorganisatie wil ervoor zorgen dat met name vrouwen en kinderen worden voorzien van medische hulp, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

De hulpgoederen die zijn afgeleverd bestaan onder meer uit meer dan 500.000 waterzuiveringstabletten, 200-liter watertanks, ruim 2.500 zakken chloorpoeder, 65.000 zakjes ORS ('oral rehydration salts', dat uitdroging als gevolg van diarree voorkomt), emmers, bekers, dekzeilen, vitamine A dat de weerstand verhoogt en medische instrumenten voor bijvoorbeeld het begeleiden van bevallingen. Daarnaast zorgt Unicef voor het vervoer van artsen en ander medisch personeel naar de getroffen gebieden en helpt zij bij de opzet van een controlesysteem voor het voorkomen van uitbraken van besmettelijke ziektes.

In Bihar komen ook meer dan zestien speciale voedingscentra voor kinderen en zwangere en zogende vrouwen. Unicef steunt een grootschalige vaccinatiecampagne in opvangkampen. Kinderen worden gevaccineerd tegen mazelen en polio en krijgen vitamine A. Unicef helpt bij het installeren van grote wateropslagtanks en met het toevoegen van chloor aan drinkwater. Ook geeft zij trainingen over hygiëne.