Ingezonden persbericht


Beste coverbands op Leidseplein LIVE 2008

Op zondag 7 september a.s. staat het vermaarde Leidseplein in Amsterdam wederom volledig in het teken van live muziek. Leidseplein LIVE wordt ook dit jaar georganiseerd door Elmic Produkties bv i.s.m. Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt en is uitgegroeid tot een waar begrip in de Amsterdamse evenementenwereld. Het Leidseplein wordt hiervoor weer omgetoverd in een gratis toegankelijk festivalterrein, waar tussen 13.00 uur en 23.00 uur vijf van de beste coverbands van Nederland worden afgewisseld door de alom bekende DJ s van het Leidseplein.

De organisatie is ook dit jaar in handen van Elmic Produkties bv die ook initiatiefnemer en organisator is van Nederlands grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands en The Agency of the Cover Bands , het meest complete boekingsbureau waar alleen de crème de la crème aan coverbands in het bestand staan. Door de honderden competitierondes en de duizenden bands die zich jaarlijks inschrijven, heeft The Clash het beste overzicht van de stand van zaken in de wereld van de coverbands. Toen de initiatiefnemers (Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt) van Leidseplein LIVE twee jaar geleden besloten de focus op herkenbare en kwalitatieve covermuziek te richten, was de link met The Clash dan ook snel gemaakt , aldus John Van den Borne, de grote man achter Elmic Produkties bv en dus The Clash of the Cover Bands. We kunnen trots stellen dat we wederom het neusje van de zalm kunnen presenteren deze editie van Leidseplein LIVE . Eén groot feest der herkenning!

De bands die tijdens The Clash of the Cover Bands hoge ogen gooiden en deze dag tot een ware happening zullen maken zijn:


- Graduated Fools: 6-mans Anouk tribute uit Limburg.

Graduated Fools won afgelopen jaar The Clash Hitlijst Award met hun single Lost . Ze reikten in The Clash of the Cover Bands tot de Regio-Finale in een uitverkocht 013 in Tilburg en verdienden als winnaar van The Clash Hitlijst Award een optreden op het Leidseplein LIVE. Graduated Fools heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de No.1 Anouk tribute van Nederland.


- Funky Monks: 5-mans Red Hot Chili Peppers tribute uit Reusel (NB). Na een zeer succesvolle deelname aan The Clash of the Cover Bands 2007/2008 , met als hoogtepunt de Landelijke Finale in een uitverkocht Stadion De Vechtsebanen in Utrecht, geeft Funky Monks tijdens deze editie van Leidseplein LIVE haar laatste concert als Red Hot Chili Peppers tribute. Voor de laatste keer kan het publiek genieten van deze beste RHCP tribute van Nederland. Met haar ongelofelijke grooves en energieke podiumact zal Funky Monks een punt zetten achter dit indrukwekkende project. Hierna zal de band zich gaan concentreren op haar eigen werk, waarin ze samenwerkt met gerenommeerde producers.


- Present Danger: 4-mans Metallice tribute uit Kaatsheuvel. Present Danger is een echte live-band; met volle overtuiging zetten deze vier podiumbeesten een show neer met nummers van de eerste vijf albums van Metallica. Afgelopen jaar wonnen zij de publieksprijs in Nederlands grootste landelijke bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands. Met het winnen van The Clash of the Cover Bands Public s Favourite Award 2007/2008 staat de populairste coverband van Nederland op het podium van Leidseplein LIVE. Als één van de winnaars van The Clash zullen zij aan het einde van dit jaar hun eerste single uit gaan brengen, waar de 3fm-DJ s Giel Beelen en Gerard Ekdom met belangstelling naar uit kijken.


- CATCH!: 6-mans Rock, Dance coverband uit Den Haag e.o. dé coverbandsensatie van 2008! Vijf mannen zorgen voor muzikale hoogtepunten waarop de zangeres ultiem kan schitteren. CATCH! is een Rock coverband met uitstapjes naar R&R, Funk en Dance Classics met een scherp randje. Het constant zoeken naar de grenzen van het muzikale en het hoge entertainmentgehalte maken van CATCH! een zeer eigentijdse coverband waar de passie voor muziek, de uitgekiende repertoirekeus en de interactie met het publiek zorgen voor een onvergetelijke avond! zorgen voor een onvergetelijke avond!


- Big Shampoo & The Hairstylers: 11-mans Rockabilly coverband uit West-Brabant. Big Shampoo & The Hairstylers is geheel geïnspireerd door Brian Setzer (bekend van de Stray Cats) en zijn 17-koppige Big Band. Big Shampoo bestaat uit dezelfde ritmesectie maar dan aangevuld met 3 saxofoons, 2 trompetten, een trombone en twee achtergrondzangeressen. Speciaal geschreven arrangementen geven zeer getrouw de kracht van een Big Band weer. Nummers als Dirty Boogie, Rock this town, Jump, jive 'n wail en Stray Cat Strut ontbreken uiteraard niet aan het repertoire!!! Big Shampoo & The Hairstylers mag zich de beste coverband van Nederland noemen als winnaar van The Clash of the Cover Bands Award 2007/2008 . Niet alleen muzikaal, maar ook in de presentatie en de interactie adembenemend. Terecht dat deze Bigband als afsluiter mag fungeren.

Leidseplein LIVE 2008 begint om 13:00 uur en eindigt om 23:00 uur en wordt u GRATIS aangeboden door Elmic Produkties bv en Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt. Tussen alle acts door verzorgen de Leidseplein DJ s voor gezellige pauzemuziek, waardoor er continu 10 uur lang iets te beleven is op het plein. Het belooft dus een energieke en spectaculaire dag te worden. Kortom, het Leidseplein is op zondag 7 september a.s. absoluut the place to be voor iedereen die van gezelligheid en live-muziek houdt! Meer informatie over het evenement en de optredende artiesten is na te lezen op www.theclashofthecoverbands.com.

----------
EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie over het evenement zelf, kunt u contact opnemen met de initiatiefnemer en organisator van Leidseplein LIVE John Van den Borne. Hij is bereikbaar via info@elmic.nl of 06-53946173.

John Van den Borne

Bemmelseweg 71 C

6662 PE Elst (Gld)

E: info@elmic.nl

T: 0481-375056

M: 06-53946173

F: 084-7330108

W: www.elmicprodukties.nl