Bredeschool.nl

Maak kans op EUR 10.000 met uw sporteducatie project!

maandag 08 september 2008

De Richard Krajicek Foundation reikt ook dit jaar een Award uit voor sportprojecten van kinderen. Inschrijven kan tot 15 november 2008.

Het thema van dit jaar `Meedoen door sport' moet tot uitdrukking komen in de activiteit. Het kan een activiteit zijn die door jongeren zelfs is georganiseerd, maar het kan ook door een brede school of een BOS-impulsproject worden ingezonden. De inzending moet wel een concrete activiteit zijn, waarin kinderen of jongeren een rol spelen als bedenker, organisator of begeleider. Kijk onder criteria voor meer informatie. Inspiratie nodig? Praktijkvoorbeelden vindt u op www.nisb.nl/opvoedingdoorsport.

De hoofdprijs van 10.000 euro gaat naar het meest originele sportproject voor kinderen of jongeren van 4 t/m 23 jaar. Voorwaarde is dat het project meer doet dan alleen jonge mensen in beweging brengen. De Award is ingesteld omdat sport een middel is om de fysieke, mentale en sociale vaardigheden van kinderen en jongeren te helpen ontwikkelen. Richard Krajicek is de beschermheer van deze prijsvraag voor de beste educatieve sportactiviteit. Het NJi organiseert de prijsvraag in opdracht van het ministerie van VWS. De prijs wordt uitgereikt tijdens het ABN-AMRO World Tennis Tournament op 11 februari 2009. De tweede prijs is EUR 5.000 en derde prijs EUR 2.500.