Provincie Utrecht

Herstelwerkzaamheden grondwal Zuilense Ring (N230)

5-9-2008 -

Vanaf 10 t/m 12 september 2008

Vanaf woensdagochtend 10 september, 09:30 uur tot vrijdagmiddag 12 september, 15:30 uur voert de provincie Utrecht herstelwerkzaamheden uit aan de grondwal in de noordelijke berm van de Zuilense Ring (N230), parallel aan de Gageldijk in de gemeente Utrecht.

Tijdens de werkzaamheden wordt de rechterrijstrook over een lengte van ca. 500 meter afgezet. Voor het verkeer richting A2 is dan tijdelijk één rijstrook beschikbaar in plaats van twee.

De werkzaamheden worden buiten de spits uitgevoerd om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken

Aanleiding
Naar aanleiding van de klachten van bewoners van de Gageldijk over geluidsoverlast, heeft de provincie Utrecht in maart een geluidsonderzoek verricht om de omvang van de overlast te bepalen. Uit dit ondezoek is gebleken dat de overlast binnen de wettelijk toegestane normen blijft. De provincie gaat dan ook geen extra maatregelen nemen, maar heeft wel toegezegd de bestaande grondwal te herstellen op de plekken waar deze gezakt is.

Werkzaamheden
Van 10 t/m 12 september wordt de grondwal bij de Gageldijk weer op hoogte gebracht. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het aanvoeren van de grond en het verwerken van de grond in de wal. De hoogte is bepaald op 1,50 meter, maar de provincie brengt de wal naar een niveau van 1,60 meter. Hierdoor wordt het probleem van eventuele nazakkingen of erosie ondervangen. De aanwezige beplanting ter plaatse van de wal zal zoveel mogelijk worden gespaard.

Nadere informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 258 33 19