Persuitnodiging ConsuWijzer bijwonen gastles

05/09/2008 15:51

Consumentenautoriteit

Graag nodigen wij geïnteresseerde journalisten uit om aanwezig te zijn bij de gastles van Staatssecretaris Heemskerk 'Hoe word ik een mondige consument?'

Woensdag 10 september 2008

van 13.30 tot 14.30 uur

ROC Mondriaan te Den Haag

Laan van Meerdervoort 16

Staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk, zal een gastles geven aan een groep laaggeletterde cursisten van ROC Mondriaan te Den Haag over het thema 'Hoe word ik een mondige consument?'. Dit gebeurt als aftrap van de nieuwe mediacampagne voor het consumenteninformatieloket ConsuWijzer van de Consumentenautoriteit, NMa en OPTA, waar consumenten gratis advies krijgen over hun rechten. Dit optreden staat in het teken van de Week van de Alfabetisering diezelfde week. In deze week wordt aandacht gevraagd voor het feit dat één op de tien Nederlanders serieuze moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen.

De website ConsuWijzer informeert consumenten over hun rechten en geeft hen advies over hoe ze hun recht kunnen halen. Veel consumenten die een probleem ondervinden bij de aankoop van een product of dienst ervaren een drempel om hun recht te halen.

Om ervoor te zorgen dat de informatie op ConsuWIjzer voor iedereen toegankelijk is, is een project gestart om de teksten op de website te herschrijven op een eenvoudiger niveau waarmee ze voor 95% van de Nederlandse bevolking goed te begrijpen zijn. Na afloop van de gastles zal de Staatssecretaris de BrowseAloud voorleeshulp op de website in werking stellen, waarmee de adviezen op de website hardop worden voorgelezen. Ook wordt de tv-spot van de nieuwe mediacampagne voor ConsuWijzer getoond. Deze campagne start op 15 september a.s.

De cursisten zijn volwassen inwoners van Den Haag die terug naar school zijn gegaan om hun lezen en schrijven te verbeteren. Zij ervaren dagelijks welke problemen je in de moderne maatschappij tegenkomt als je moeite hebt met lezen en schrijven.

Geïnteresseerde journalisten kunnen hierbij aanwezig te zijn. Na afloop van de gastles is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de Staatssecretaris.

U kunt zich voor deze bijeenkomst per mail aanmelden via pers@consuwijzer.nl





http://www.consuwijzer.nl