Politie Groningen

Woensdag 10 september 2008

Provincie Groningen, 10-09-2008

Groningen: motorrijder gewond bij verkeersongeval

Een 36-jarige motorrijder uit Middelstum is dinsdagochtend op de kruising Weg der Verenigde Naties met de Julianaweg gewond geraakt. De motorrijder stond voor het rode verkeerslicht te wachten, terwijl een vrachtauto links naast hem stilstond. Toen de 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Haren en de motorrijder bij het groene licht optrokken, ontstond een aanrijding tussen beiden. De motorrijder wist nog net weg te springen. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Uit technisch onderzoek kon worden vastgesteld dat de motorrijder in de dode hoek van de vrachtauto heeft gestaan en gereden. De motor werd afgesleept.

Groningen: brommerdief loopt bij controle tegen de lamp

Bij een roodlichtcontrole op de Rijksweg heeft de politie dinsdagochtend tien bekeuringen uitgedeeld. De controle duurde anderhalf uur. Tijdens de controle zagen agenten een brommer voorbij rijden, voorzien van een geel verzekeringsplaatje in plaats van een blauw kentekenplaatje. Hierop werd door agenten achter de brommer aangereden. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Groningen, ontdeed zich even later van zijn brommer en rende een talud op. Hij werd vervolgens in de bosjes aangetroffen en ingerekend. Bij navraag bleek dat de bromfiets eind augustus van dit jaar in de stad was gestolen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De brommer zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Groningen: bromfietsster gewond bij aanrijding

Een 17-jarige bromfietsster uit Eenrum is dinsdagmiddag op de Friesestraatweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 58-jarige automobilist uit Groningen reed vanuit een uitrit achteruit de rijbaan op. Hij zag hierbij het naderende meisje op haar bromfiets over het hoofd. Zij werd met voetletsel naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd een gekneusde voet geconstateerd.

Groningen: Stadjer aangehouden voor geweldincident

De politie heeft dinsdagnacht een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging en poging tot zware mishandeling. De verdachte had woorden gekregen met een 29-jarige man uit Delfzijl. Ook uitte de man bedreigende bewoordingen in de richting van de Delfzijlster. Op een gegeven moment sloeg de verdachte het slachtoffer meerdere keren met een wijnfles op het lichaam. Hierop ontstond een worsteling tussen de Delfzijlster en de Stadjer. Tijdens de worsteling wist de verdachte de wijnfles op het wegdek kapot te slaan. Hij probeerde de 29-jarige meerdere malen te steken met het glas. Uiteindelijk wist het slachtoffer zijn aanvaller te overmeesteren. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte direct inrekenen en insluiten. De politie heeft direct een aangifte van het slachtoffer opgenomen. De 28-jarige zal vandaag worden gehoord.

Groningen: politie zoekt eigenaar mishandelde duiven

De politie is op zoek naar de eigenaar van een aantal duiven. Op dinsdagavond 26 augustus zijn in het Aduarderdiep bij de Vierverlatenbrug in Groningen, twee duiven in het water gedumpt. Een schipper trof de duiven in een plastic tas aan. De poten van de duiven waren afgehakt. Daarmee is ook de ring met registratienummer verwijderd. Tot nu toe is het niet gelukt de eigenaar van de duiven te achterhalen. Vermoedelijk gaat het om wedstrijdduiven. Getuigen hebben gezien wie de duiven dumpten. Het onderzoek naar de identiteit van deze man is nog gaande.

Winsum: automobiliste gewond

Een 52-jarige automobiliste uit de gemeente De Marne is dinsdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de Onderdendamsterweg in Winsum. Uit tegenovergestelde richting kwam een 63-jarige automobiliste uit Baflo. De 63-jarige sloeg linksaf, maar gaf hierbij geen voorrang aan de andere automobiliste. Een aanrijding was het gevolg. De 52-jarige vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: voetgangster gewond

Een 67-jarige voetgangster uit Winschoten is dinsdagavond gewond geraakt. De vrouw werd op de kruising van de Sint Vitusholt 7e laan met de Ontsluitingsweg in Winschoten aangereden door een 22-jarige automobilist uit Winschoten. De man vertelde even te zijn afgeleid, doordat hij in een tas aan het zoeken was. In dit moment van onoplettendheid gebeurde de aanrijding. De vrouw is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist is voor verhoor meegegaan naar het bureau. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. De auto is afgesleept.

Ter Apel: jongens aangehouden voor insluiping

De politie heeft dinsdagavond twee jongens uit Ter Apel, 13 en 15 jaar, aangehouden voor insluiping. De jongens waren een afgesloten appartementencomplex binnen geklommen. Alerte bewoners zagen het tweetal, dat er vervolgens vandoor ging. De beide jongens werden in de omgeving aangetroffen en aangehouden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1478, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1447, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Koeriersterweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Hoogezand, Kielsterachterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 842, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 604, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Lauwersoog, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 704, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.