Provincie Limburg

Persberichten

Der Sjtiel gaat voor Provincie fietsleskisten maken Sociale werkplaats Der Sjtiel uit Landgraaf gaat in opdracht van de Provincie Limburg fietsleskisten bouwen, samenstellen en distribueren. De kisten worden aangeboden aan basisscholen met een verkeersveiligheidslabel.

De Provincie verleent de opdracht aan Der Sjtiel vanwege haar expertise met betrekking tot het maken en samenstellen van deze kisten.
Gedeputeerde Noël Lebens: We hebben goede ervaring met deze sociale werkplaats. Daarnaast geven we met de opdrachtverlening invulling aan provinciaal beleid dat mensen wil ondersteunen bij hun terugkeer op de arbeidsmarkt, ofwel social return.

Basisscholen die aan landelijke criteria voldoen ontvangen van het Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) het Limburgs Verkeersveiligheidslabel. Om het behalen van het certificaat te stimuleren, krijgen de scholen als beloning een fietsvaardigheidsleskist. Deze wordt gemaakt van duurzaam materiaal en bevat attributen waarmee op het schoolplein verkeerssituaties kunnen worden nagebootst. Leerkrachten en ouders kunnen hiermee op een laagdrempelige manier met leerlingen praktische vaardigheden oefenen.

10-9-2008 09:56