Gemeente Aalten


Aalten bereidt zich massaal voor op Burendag !

Buurtfeest meest georganiseerde activiteit
Al bijna tweehonderd buren in Aalten zijn bezig met de voorbereidingen voor Burendag op 20 september aanstaande. Het aantal buurtinitiatieven ligt nu al fors hoger dan vorig jaar. De financiële ondersteuning voor ieder goed buurtinitiatief van maximaal 1.000 euro van het Oranje Fonds heeft hieraan bijgedragen. Met name voor het organiseren van een buurtfeest blijkt Aalten in actie te komen voor de buurt.

Nederlanders komen in actie voor de buurt
Onder het thema Kom in actie voor de buurt, worden vele activiteiten georganiseerd en via www.burendag.nl aangemeld. Het organiseren van een buurtfeest staat in Aalten op één als meest aangemelde actie op Burendag, gevolgd door bloemen planten. Landelijk is het organiseren van een buurtfeest de meest georganiseerde activiteit. Al met al ziet het er naar uit dat buren elkaar weer in grote getale gaan ontmoeten in Aalten dit jaar.

Ongeloof over bijzondere vergoeding
De initiatiefnemers, Douwe Egberts en het Oranje Fonds, krijgen veel vragen over de vergoeding van de buurtactiviteiten. Jonne Boesjes, woordvoerder van het Oranje Fonds: "Elk buurtinitiatief krijgt maximaal 1.000 euro van het Oranje Fonds, of je nu met elkaar een bloemenperk aanlegt, een buurtfeest organiseert of de speeltuin opknapt. De 1 miljoen euro die wij ter beschikking stellen is nog niet op! We zien graag nog veel meer verzoeken tegemoet. Het aanvragen is eenvoudig en kan via de website www.burendag.nl. Burgemeesters en gemeentes in Nederland ondersteunen Burendag van harte. Vergunningen voor feesten en activiteiten op de 20e zijn hierdoor snel verleend. Het is geweldig om te zien dat er zoveel enthousiasme is voor Burendag. Dat onderschrijft onze mening dat mensen graag samen iets willen doen voor hun buurt."

Maatschappelijk fenomeen
Vorig jaar vierden 350.000 buren Burendag en werden er meer dan 5.000 buurtfeesten georganiseerd. De oorspronkelijke initiatiefnemer Douwe Egberts vroeg dit jaar het Oranje Fonds het voortouw te nemen in de organisatie, zodat de nieuwe feestdag nog verder kan groeien tot een maatschappelijk fenomeen. Hierdoor is het nu voor alle buren in Nederland mogelijk op Burendag hun bureninitiatief te laten ondersteunen. Het Oranje Fonds is het grootste fonds van Nederland op sociaal gebied en stimuleert initiatieven die de samenhang in Nederland bevorderen. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.