Politie Gelderland-Zuid

Op de vlucht na aanrijding

Lent, 10-09-2008 o Dinsdagmiddag werd de politie ingeschakeld nadat een automobilist zijn auto verlaten had na een aanrijding materieel op de Griftdijk-Zuid.

Politieagenten gingen hierop naar het station in Lent waar de andere partij van de aanrijding, een 39-jarige automobiliste uit Nijmegen, stond. De aanrijding bleek gebeurd te zijn bij de oprit van de Prins Mauritssingel. De vrouw reed over de Griftijk-Zuid en kwam uit de richting van de Lentse Lus. Achter haar reed de andere automobilist, naar later bleek een 56-jarige man uit de gemeente Ubbergen. Toen de vrouw remde, merkte de 56-jarige dit te laat op. Een aanrijding was het gevolg.

De Nijmeegse verklaarde dat de man vervolgens voorstelde om de rijbaan vrij te maken en naar het station in Lent te rijden. Daar had de man aangegeven dat hij zijn papieren niet bij zich had en waarop hij voorstelde om deze thuis te halen. De 56-jarige liet zijn auto achter, maar kwam vervolgens niet meer terug.

Blaastest

De politieagenten vonden de verdachte uiteindelijk in een woning in Lent. De man verklaarde dat hij zijn trein had gemist en daarop had besloten om naar een kennis te gaan. Uit een blaastest bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. De 56-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op de ademanalyse blies hij 390 ugl, terwijl 220 ugl wettelijk is toegestaan. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

(10)

Laatst gewijzigd 10-09-2008 13:19 | © Regio Gelderland-Zuid |