Gemeente Beuningen


De bouw van de Mfa Ewijk vordert met foto van de bouw Afgelopen maart is begonnen met de bouw van de multifunctionele accommodatie (Mfa). In het gebouw worden naast de twee scholen de Duivendonck en de Kei, kinderopvang Kion, peuterspeelzaal Calimero, Driestroom, de GGD en de bibliotheek gehuisvest. Daarnaast krijgen de ouderen en de jongeren onderdak en gaan de dorpshuisactiviteiten in het gebouw plaatsvinden.
Foto bouw MFA Ewijk

Het is de bedoeling het gebouw in juli 2009 in gebruik te nemen, zodat met ingang van het schooljaar 2009-2010 alle gebruikers hun activiteiten in het nieuwe gebouw kunnen starten. Op 18 september aanstaande wordt aandacht besteed aan de bouw van de Mfa Ewijk. Om 10:00 uur starten de genodigden vanaf de Kei en lopen in een stoet naar de Duivendonck. Van daaruit vervolgen we de route naar de Mfa. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Bij de Mfa verzamelt iedereen zich en houden wethouder Cees van Ingen en Frans Kuijsten, de voorzitter van de stichting Mfa Ewijk een korte toespraak. Aansluitend tekenen de toekomstige gebruikers van de Mfa een verklaring. Hierna zijn de kinderen aan de beurt om hun symbolische bijdrage te leveren. Aansluitend worden de kinderen en de overige aanwezigen rondgeleid over de bouwplaats, zodat ze een indruk kunnen krijgen van de bouw. Rond 11:00 uur keren de genodigden terug naar het dorpshuis om de bijeenkomst af te sluiten.