Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Het hoogheemraadschap op de Rotterdamse havendagen

Tijdens de Wereldhavendagen in het weekend van 5 t/m 7 september presenteerde het hoogheemraadschap zich zowel vanuit de veiligheidregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) als ter promotie van de komende waterschapsverkiezingen op de Rotterdamse havendagen. Al leidde de slechte weersomstandigheden op de zondagmiddag tot een lagere opkomst van publiek dan dat men op dit evenement gewend is.

De informatiestands van de VRR en het hoogheemraadschap kregen voldoende aandacht. HHSK had de tent aan de Veerhaven geheel bestemd voor de promotie van de waterschapsverkiezingen in november. De stand was voorzien van informatie over de waterschapsverkiezingen en toonde beelden van het dagelijkse werk van het hoogheemraadschap. Een belangrijke publiekstrekker bleek het Aquaplay, een waterspel voor kinderen, en de aanwezigheid van Floris V (oprichter van het voormalig hoogheemraadschap van Schieland). Hij was dit weekend bereid om een praatje te maken of om op de foto te worden vastgelegd.

aquaplay_small.jpg (24 Kb) flrois_small.jpg (22 Kb)

Ook scoorde het onlangs geproduceerde weggevertje, Droppie Water, hoog. Dit presentje deed menig kinderhart sneller kloppen. Daar waar mogelijk werd de aandacht gevestigd op de waterschapsverkiezingen in november en toelichting gegeven op de veranderingen die bij deze verkiezingen ten opzichte van het verleden zijn doorgevoerd.

droppie_small.jpg (19 Kb)

Op een tweede stand presenteerden medewerkers van het hoogheemraadschap samen met de collega's van de VRR, gemeente en andere waterschappen het werk van de VRR in het algemeen en de werkzaamheden ten behoeve van de waterveiligheid in het bijzonder. De presentatie van de hoogte van het water dat bij een Ergst Denkbare Overstroming (EDO) in de gemeenten binnen de VRR zou voorkomen, trok veel aandacht van het publiek en gaf een goede aanleiding om met passanten in gesprek te gaan. Daarbij bleek al snel dat hierover nog een grote onbekendheid bestaat. Communicatie hierover is zeker gewenst.

Al met al kijken wij terug op een geslaagde deelname aan de Wereldhavendagen en verwachten wij ook het volgende jaar hier opnieuw aan deel te nemen.