Gemeente De Bilt


Gemeente De Bilt houdt klanttevredenheidsonderzoek

In de maanden september en oktober houdt de gemeente De Bilt een klanttevredenheidsonderzoek. Doel van het onderzoek is om, in relatie tot de persoonlijke dienstverlening, zicht te krijgen op de wensen, behoeften en ervaringen van burgers die gebruik hebben gemaakt van de balie van de afdeling publiekszaken.

Bezoekers van de balie Burgerzaken worden, direct na afronding van hun bezoek, gevraagd een vragenlijst in te vullen. De vragenlijst wordt zowel in het gemeentehuis in Bilthoven als het Servicepunt in Maartensdijk uitgezet gedurende de laatste twee weken van september. Indien bezoekers het onderzoek niet op locatie kunnen of willen invullen, dan kan dat ook thuis. De vragenlijst kan dan portvrij aan bureau Oakdale worden verzonden. Oakdale is een bureau voor beleids- en marktonderzoek en voert het onderzoek in opdracht van de gemeente uit.

De bezoekers van de andere publieksbalies als Bouwen & Wonen, het Zorgloket en Belastingen wordt een vragenlijst toegestuurd. Het aantal bezoekers voor deze balies is veel kleiner. Om goed onderzoek te kunnen doen moet de vragenlijst onder deze bezoekers gedurende een grotere periode worden uitgezet. De afdeling Publiekszaken verzamelt de namen en adressen van alle bezoekers aan deze balies gedurende een hele maand van medio september tot medio oktober. Aan de balie wordt bezoekers gevraagd deel te nemen aan het onderzoek. Aan het einde van de maand verstuurt Oakdale een vragenlijst aan deze bezoekers.

Eind 2007 is de tweede burgerpeiling uitgevoerd. De burgerpeiling wordt iedere twee jaar gehouden. Ook het klanttevredenheidsonderzoek zal periodiek worden uitgevoerd. De burgerpeiling 2007 en dit klanttevredenheidsonderzoek zijn in dit geval twee los van elkaar verrichte onderzoeken, waarvan de uitkomsten aan elkaar gerelateerd worden. De resultaten van beide onderzoeken worden gebruikt voor het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. In de toekomst zullen de burgerpeiling en het klanttevredenheidsonderzoek worden gecombineerd.

9 september, Bilthoven