Royal Haskoning


Luxe en decadentie - De zucht naar het schone van Dubai

8-8-2008

In het kader van de expositie `Luxe en decadentie' in het Museum het Valkhof in Nijmegen organiseert het Architectuur Centrum Nijmegen samen met Royal Haskoning, als hoofdsponsor, een bijzondere expositie over de architectonische ontwikkelingen in de stad Dubai van 10 september t/m 26 oktober 2008i.

Dubai is een van de snelst groeiende steden ter wereld. De stad breidt zich zowel in horizontale als verticale richting steeds verder uit. Het is een stad waar architectonische fantasieën werkelijkheid worden en luxe geen grenzen kent. Soms is het decadentie ten top, maar er worden zeker ook objecten neergezet die state of the art zijn qua milieutechniek. Royal Haskoning is een van de buitenlandse partners die meebouwt op deze indrukwekkende plek in de wereld.

Hoe is het mogelijk dat in de droge woestijn zo'n stad heeft kunnen ontstaan?

In 1830 ontstond pas de eerste echte nederzetting in Dubai. Een klein vissersdorpje. Omdat de grond niet bijzonder vruchtbaar was richtten de mensen zich op de zee. Men ging vissen, parelduiken en handel drijven. In 1870 werd Dubai de voornaamste poort tot het Golfgebied. Dubai heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot een droomstad voor vakantiegangers en onroerend goed.

Royal Haskoning vervult met haar expertise op onder andere het gebied van architectuur en water een belangrijke rol. De expositie geeft inzicht in diverse adembenemende en gezichtsbepalende projecten in Dubai.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen