Ingezonden persbericht



---

PERSBERICHT

Theo Tiedink wil klankbord
zijn voor jonge ondernemers

Veertig jaar stond hij aan het hoofd van een succesvol communicatie- en reclamebedrijf. Inmiddels geniet Groessenaar Theo Tiedink (69) van een welverdiend pensioen. Toch kruipt het ondernemersbloed nog steeds door zijn aderen. Daarom wil hij zijn kennis delen met ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Tiedink denkt met name wat te kunnen betekenen voor jonge ondernemers. "Ik merk regelmatig dat ondernemers vastlopen door al die regels waar ze tegenwoordig mee te maken krijgen'', vertelt Tiedink. "Ook geven veel adviseurs de ondernemer niet de kans zich echt te laten ontplooien. Er wordt alleen naar getallen gekeken. Daardoor nemen vooral jonge ondernemers amper de tijd om creatief bezig te zijn met hun bedrijf. En dat is wel belangrijk wil je het bedrijf laten groeien. Het is belangrijk om regelmatig te 'klankborden'. Een bekende valkuil is dat ondernemers gefocust zijn op een bepaald idee en daar continu naar toe blijven praten. Ze staan niet meer open voor andere ideeën. Noem het maar een tunnelvisie. Ik probeer de ondernemers juist een spiegel voor te houden waardoor ze zichzelf kritisch bekijken. Daarnaast kan ik ook op marketing- en communicatievlak veel nuttige tips geven. Vaak helpt het al een kleine nuance aan te brengen in de strategie.'' Volgens Tiedink ontbreekt het ondernemers doorgaans niet aan enthousiasme. "Ze werken heel hard. Maar daarmee alleen kom je er niet. Je kunt in een wedstrijd wel je uiterste best doen en de organisatie perfect voor elkaar hebben. Maar dat betekent niet per definitie dat je hoeft te scoren en winnen. Misschien kan ik ondernemers wel een duwtje in de goede richting geven. Als klankbord, als coach!'' Tiedink vind het normaal dat ondernemers zich laten adviseren. "Zelfs de directeuren van grote bedrijven hebben eigen coaches. Dat heb ik in mijn dagelijkse praktijk meegemaakt. Ik heb in veel bedrijven in de keuken gekeken. Die ervaring wil ik graag delen met ondernemers. Om ze net weer op de goede weg te zette als ze bijvoorbeeld door de bomen het bos niet meer zien.'' Theo Tiedink heeft zin in zijn nieuwe uitdaging als 'MKB-coach'. "Ik bruis van ideeën, die ik graag met anderen deel.''

Voor meer informatie, bel Theo Tiedink voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: Tel. 06 - 2810 2819, Heiliglandsestraat 8, 6923 BC Groessen, e-mail: theotiedink@hetnet.nl.

===

Bijgevoegde foto is gemaakt door Sjoerd Geurts kan vrij van rechten gebruikt worden.


---- --