Ingezonden persbericht


Wereldwijd al meer dan 100 miljoen App Store-
downloads

Cupertino, 9 september 2008 ­ Apple maakt vandaag bekend dat gebruikers van iPhone en iPod touch sinds de opening van de gloednieuwe App Store op 11 juli dit jaar al meer dan honderd miljoen programma's hebben gedownload. In de App Store zijn momenteel meer dan 3000 programma's beschikbaar. Meer dan 90 procent daarvan kost minder dan USD 10 en ruim 600 programma's zijn helemaal gratis. Deze programma's maken gebruik van het grote display, de innovatieve Multi-Touch- gebruikersinterface, de hardwarematig versnelde 3D-videovoorzieningen, de ingebouwde versnellingsmeter en de locatie-afhankelijke technologieën van iPhone. Hierdoor bieden deze mobiele programma's ongekende mogelijkheden.

"De bijzondere mogelijkheden van iPhone, de gebruiksvriendelijke SDK en het miljoenenpubliek dat via de App Store kan worden bereikt, maakten de keuze voor ons wel heel gemakkelijk", aldus John Pollard, CEO van Jott. "Tot nu toe is ons programma, Jott for iPhone, al enkele honderdduizenden keren gedownload, wat ons bedrijf geen windeieren heeft gelegd."

"Aangezien ik een fulltimebaan heb, heb ik Trisism met behulp van de iPhone-SDK in mijn vrije tijd ontwikkeld. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat ik zo'n klapper zou maken", zegt Steve Demeter, oprichter van Demiforce. "Nu er in de eerste drie weken meer dan 27.000 downloads zijn verkocht, heb ik een belangrijke nieuwe inkomstenbron en heel andere carrièremogelijkheden dan een paar maanden geleden."

"Als 18-jarig lid van het iPhone Developer Program had ik een Apple WWDC- studentenbeurs gewonnen, en die heb ik de afgelopen zomer gebruikt om mijn programma af te maken", vertelt Bryan Henry, ontwikkelaar van Equivalence. "Ik vond het heel leuk om te doen en het was ook verreweg het lucratiefste vakantiebaantje dat ik ooit heb gehad: in de eerste maand dat mijn programma bij de App Store te koop was, heb ik meer dan 8000 dollar verdiend."

"Het aantal nieuwe accounts dat we via de App Store hebben geregistreerd, ligt 300 procent hoger dan alle andere registratiemethoden bij elkaar", aldus Chris MacAskill, mede-oprichter van SmugMug. "In ons iPhone-programma hebben we functionaliteit opgenomen waar we voor elk ander platform alleen maar van hadden kunnen dromen. Spannende tijden dus, zowel voor ons als voor alle iPhone- en iPod touch-gebruikers."

De App Store op iPhone is bereikbaar via mobieletelefoonnetwerken en via een Wi-Fi- verbinding, zodat gebruikers programma's meteen draadloos naar hun iPhone of iPod touch kunnen downloaden en ze vervolgens direct kunnen gebruiken. Programma's zijn gratis of worden gefactureerd via de iTunes-account van de gebruiker, en de App Store stelt gebruikers op de hoogte als er een update voor hun programma's beschikbaar is. De App Store is ook beschikbaar via iTunes www.apple.com/nl/itunes voor de Mac of pc. Met iTunes kunnen gebruikers programma's met hun iPhone of iPod touch synchroniseren via een USB-kabel.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:
Jurriaan Trommels
PR Apple Benelux
Telefoonnummer: 030-6593940
E-mail: trommels_j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr De algemene website van Apple Nederland vindt u op www.apple.com/nl

© 2008 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPod, Multi-Touch en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --