Ingezonden persbericht


Onderwerp:

Mobiele sites verzameld op Startpagina.mobi

Datum: Amsterdam, 10 september 2008

Mobiele sites verzameld op Startpagina.mobi

Op Startpagina.mobi, de mobiele website van Startpagina.nl, vind je met één druk op de knop de belangrijkste en beste mobiele websites. Of je nu het nieuws, e-mail, de laatste gossip of de nieuwste streaming video's op je mobiel wilt bekijken, bij Startpagina.mobi vind je alles overzichtelijk bij elkaar.

Startpagina.mobi biedt een grote verscheidenheid aan mobiele pagina's, onderverdeeld in categorieën. De nieuwe topnavigatie in de vorm van tabbladen is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Dit maakt het mogelijk met één click snel en gemakkelijk naar de verschillende populaire sites te navigeren. Net als op Startpagina.nl vindt er op Startpagina.mobi een voorselectie plaats van de beste en meest populaire mobiele websites.

Zoekterm typen niet nodig
Startpagina.mobi verwijst, in tegenstelling tot de mobiele pagina's van zoekmachines, alleen naar websites die geschikt zijn voor de mobiele telefoon. Bovendien is het intypen van een zoekterm, wat op een telefoon door het kleine toetsenbord omslachtig is, niet nodig.

Blokjes weer, verkeer, tv & video populair
Uit onderzoek in samenwerking met MeMo2 naar mobiel internetgebruik blijkt dat het mobiele internet voornamelijk functioneel gebruikt wordt. Erik Rovers, business developer mobile bij ilse media: "Voor Startpagina.mobi is de verdeling in het gebruik 57% functioneel en 43% voor entertainment doeleinden. Startpagina speelt hier op in met categorieën als weer, nieuws en verkeer, maar ook de categorie streaming tv & video is populair."

VOOR DE REDACTIE

Bekijk de ilse media mobiel video via: http://nl.youtube.com/watch?v=v3aUy29u25s

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 160 websites, waaronder Startpagina.nl, NU.nl, Kieskeurig.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl, bereikt ilse media ca 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland.

Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi, mobiel.Kieskeurig.nl en pda.T-mobile.nl. Ook zijn er mobiele varianten van de jeugd- en jongerenwebsites zoals mobiel.Kaboem.nl en mobiel.Shopgirl.nl. De doelstelling van ilse media is al haar bestaande concepten waar mogelijk van online naar mobiel te brengen. Daarnaast zet ilse media nieuwe concepten in de markt die specifiek ontwikkeld zijn voor mobiel. Het huidige mobiele netwerk van ilse media genereert ruim 8 miljoen pageviews per maand.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers, met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever van Nederland.

Meer informatie over ilse media groep: www.ilsemedia.nl.