Gemeente Zijpe



2008-09-10 Fiets mee over de Omringdijk
.

Midden in de Week van de Vooruitgang, een landelijke campagneweek, wordt op woensdag 17 september gefietst over de Omringdijk van Warmenhuizen naar Winkel. De Westfriese Omringdijk verbindt de vijf gemeenten die samenwerken in de Milieudienst Kop van Noord-Holland die deze dag organiseert.

In de Week van de Vooruitgang staat in de Kop van Noord-Holland de fiets centraal. Een milieuvriendelijk vervoermiddel dat in dure tijden de auto kan vervangen. Goed voor de portemonnee en het milieu.

Heen en terug
Op woensdag 17 september wordt in t Bolletjes café in Warmenhuizen om 10.30 uur begonnen aan een tocht over de Omringdijk die ongeveer 30 kilometer lang is. Onderweg is er een stop in het gemeentehuis van Zijpe in Schagerbrug en in de Turfschuur in Kolhorn. Het eindpunt is in Winkel in het clubhuis van golfbaan t Regthuys. Na een rustpauze kunt u besluiten of u terug wilt fietsen of dat u in de bus stapt. Een touringcar, met een aanhanger voor de fietsen, staat klaar om u terug te brengen naar het beginpunt in Warmenhuizen.

Zwaan kleef aan
U kunt zonder aanmelden en zonder kosten meedoen. Onderweg mag u ook aan- of afhaken. De Schager Courant van het Noordhollands Dagblad verzorgt de publiciteit Iedereen mag meedoen, ook steppers en skeelers. Geniet onderweg van het uitzicht. Het is een recreatieve tocht, géén wedstrijd. Deelname is op eigen risico.

Tijdschema
Alleen de begintijd staat vast. Als u aan wilt haken, zorg dan dat u op tijd op de dijk staat. Het aantal deelnemers en de wind bepalen het tempo.

10.00 - 10.45 uur verzamelen bij t Bolletjes Café in Warmenhuizen

10.45 - 11.30 uur 9 km fietsen, aanhaken bij Sint Maarten is mogelijk.

11.30 - 12.00 uur 3 km fietsen, aankomst bij gemeentehuis Schagerbrug

12.00 - 12.45 uur tussenstop, aanhaken is mogelijk.

12.45 - 13.45 uur 11 km fietsen, aankomst bij Turfschuur in Kolhorn

13.45 - 14.30 uur bezoek aan het museum

14.30 - 15.00 uur 6 km fietsen, aankomst bij t Regthuys, golfbaan in Winkel

15.30 uur vertrek bus naar t Bolletjes Café in Warmenhuizen