Gemeente Harlingen


bestemmingsplan "harlingen-detailhandelscentrum kimswerda"

Inspraak concept Bestemmingsplan "Harlingen-Detailhandelscentrum Kimswerda"

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat op basis van de gemeentelijke "inspraakverordening" met ingang van 11 september 2008 gedurende vier weken voor een ieder in Stadskantoor de Groenlandsvaarder, Voorstraat 35 te Harlingen ter inzage ligt het concept bestemmingsplan "Harlingen-Detailhandelscentrum Kimswerda" .

Bedoeld bestemmingsplan geeft een planologisch juridische regeling voor de bestaande en mogelijk nog te realiseren(max. 2) winkelgebouwen in dit gebied terwijl tevens planologische ruimte wordt gecreëerd voor een Verlengde Achlumerdijk. Aan de Oostzijde wordt het plan begrensd door de Kimswerderweg, aan de Westkant door de A31 en de zuidelijke grens wordt gevormd door de woonbebouwing van Bynia State.

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 9 oktober 2008) over het concept-bestemmingsplan schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.
Ingeval van het mondeling indienen van zienswijzen kunt u zich in verbinding stellen met de heer H. Woltjer van afdeling VROM (tel. 0517 492277).

Daarnaast wordt over het plan een informatieavond gehouden en wel op 29 september 2008 om 19.30 uur op het stadhuis. Deze avond, die voor een ieder toegankelijk is, heeft een planologisch/stedenbouwkundig karakter; concrete plannen zullen derhalve niet aan de orde komen.