Arbouw


Henk, de eerste gezonde glossy voor de bouw is verschenen!

Vandaag verschijnt Henk, de eerste gezonde glossy voor de bouw. Een uniek magazine over leefstijl, boordevol informatie, tips, ervaringen en adviezen om voldoende te bewegen en net even iets gezonder te eten. Henk heeft een glossy uitstraling maar Henk is wel echt. Henk vertelt de verhalen van mensen uit de praktijk, bouwvakkers die hart hebben voor hun vak en dit met plezier willen uitvoeren in een gezond lijf. Henk wordt uitgegeven door Arbouw. Arbouw is opgericht door werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouwnijverheid en staat voor gezond en veilig werken in de bouw. Met Henk sluit de bouw aan bij het convenant overgewicht van het ministerie van VWS.

Wie is Henk?
Henk is een vitale bouwvakker, is goed in conditie en zit lekker in zijn vel. Henk is een vakman en doet zijn werk met veel overgave en toewijding. Henk let op zijn voeding en beweegt naast zijn werk voldoende door in zijn vrije tijd te fietsen en naar de sportschool te gaan. Dit is ook nodig, want om zijn werk te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat hij fit is en fit blijft. Dat geldt niet alleen voor Henk, maar ook voor al zijn collega's in de bouw.

Waarom Henk?
Het lichaam in conditie houden, vitaal zijn en blijven is belangrijk voor iedereen ongeacht je leeftijd. Zeker als je, zoals op de bouwplaats fysiek werk verricht. Een fit en gezond lijf verkleint bovendien de kans op hart- en vaatziekten. Daarom richt Arbouw zich met Leeftijdsbewust arbobeleid ook op leefstijl. Uit onderzoek van Arbouw blijkt dat 64% van de volwassenen in de bouw kampt met overgewicht waarvan 15% obesitas heeft. Het probleem neemt toe naarmate de bouwvakker ouder wordt. Arbouw wil wat aan dit probleem doen en heeft daarom Henk in het leven geroepen. Zorgen voor een goede balans tussen eten en bewegen is natuurlijk een verantwoordelijkheid van de bouwvakker zelf. Henk wordt ingezet als extra stimulans. Henk helpt het misverstand uit de wereld dat je bij zwaar werk kan eten wat je wilt en niet hoeft te sporten omdat je toch al genoeg beweegt. Zelfs bij de zwaarste beroepen in de bouw beweeg je niet genoeg om in conditie te blijven. Verder geeft Henk informatie, tips en vraagt op een originele en toegankelijke manier aandacht voor een gezonde leefstijl.

Hoe wordt Henk verspreid?
Henk is digitaal door te bladeren op www.henkindebouw.nl. Daarnaast wordt Henk in een beperkte oplage gedrukt en verspreid door de Arbo-diensten. Werknemers uit de bouw worden periodiek uitgenodigd voor een medische keuring (een PAGO) bij een Arbo-dienst. Als de bedrijfsarts constateert dat medewerkers een BMI van 25 of hoger hebben, krijgt de medewerker een persoonlijke advies over leefstijl en de glossy Henk. Deze persoonlijke benadering is belangrijk omdat mensen eerder bereid zijn om aan hun fitheid te werken als ze afzonderlijk worden benaderd.

Bron: Persbericht Arbouw
Datum: 10 september 2008