Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur, 11-09-2008

Controle busbaan

ZEIST- Op woensdag werd van 17.00 uur tot 18.00 uur een controle gehouden op de busbaan aan de Driebergseweg. In totaal werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor het onterecht gebruik maken van de busbaan.

Verkeerstwist

ZEIST- Op woensdagavond werd een man aangehouden na een verkeerstwist. Omstreeks 20.05 uur reed een 22-jarige automobilist over de Panweg. Hier reed ook een 41-jarige man uit Zeist op zijn bromfiets. Er ontstond op een gegeven moment onenigheid en de twee mannen stopten. De 41-jarige man sloeg vervolgens met zijn helm tegen het hoofd van de 22-jarige man. Vervolgens ontstond er een handgemeen. De politie werd gewaarschuwd en de 41-jarige man werd aangehouden. De 22-jarige man uit Utrecht deed aangifte.

Mariniers in actie

HUIS TER HEIDE- Op woensdagavond raakte een automobilist gewond bij een aanrijding. Toevallig passeerden mariniers verleende hulp bij de aanrijding.

Omstreeks 19.00 uur stond een 24-jarige automobilist uit Middelburg voor het verkeerslicht te wachten aan de Zandbergenlaan. Kennelijk had de 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zeist dit te laat in de gaten en botste tegen de auto aan van de 24-jarige man. Door de aanrijding raakte de 24-jarige man gewond aan zijn nek. Toevallig passeerden een eenheid van de Korps Mariniers. Zij schoten de gewonden direct te hulp. Ook sleepten zij met hun voertuigen de autos aan de kant. Het slachtoffer werd nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

Belediging

BILTHOVEN- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij een agent had beledigd. Omstreeks 15.20 uur werd een 47-jarige man uit Ede gecontroleerd op de Sperwerlaan. De man had een bekeuring gekregen bij een verkeerscontrole en was het hier kennelijk niet mee eens. De had namelijk zijn bekeuring in ontvangst genomen en reed vervolgens weer langs de controlepost en schold de agenten uit. Hij kreeg wederom een stopteken en werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.