Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 11-09-2008

Te snelle motorrijder

WILNIS Op de Burgemeester Padmosweg heeft de politie woensdag 10 september een motorrijder aangehouden die met hoge snelheid door de bebouwde kom reed. Omstreeks 22.40 uur zag een surveillerende motoragent met een snelheid van ongeveer 90 km/uur over de Padmosweg rijden. Op de Molenland liep de snelheid op tot circa 100 km/uur. De 25-jarige man uit Zoeterwoude kon worden aangehouden en kreeg proces-verbaal. Hij schrok ervan dat hij op een haar na zijn rijbewijs zou zijn kwijtgeraakt.

Dief bekend, aangever niet

MAARSSEN In de vroege ochtend van zondag 31 augustus hebben agenten een fietsendief aangehouden aan het Bisonspoor. Rond 03.40 uur hoorde surveillerende agenten vreemde geluiden komen uit de parkeergarage. In de garage bleek een 18-jarige man, sinds kort student, alvast een woon/werk fiets te regelen, oftewel te stelen. De man is meegenomen naar het bureau en met een proces-verbaal heengezonden. De fiets is in beslag genomen. Tot op heden heeft nog niemand aangifte van diefstal van deze zwarte damesfiets gedaan. De politie is daarom op zoek naar de gedupeerde en verzoekt hem/haar om alsnog aangifte te doen.

Getuigen gezocht woninginbraak

MAARSSEN In de nacht van zondag 7 op maandag 8 september is er bij een woning in Duivenkamp ingebroken. Om binnen te komen, heeft de dader(s) de raamlatten van een raam verwijderd. In die nacht is op eenzelfde wijze bij een andere woning in Duivenkamp een poging gedaan in te breken. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Heeft u in die bewust nacht tussen 22.30 uur en 05.30 uur verdachte personen en/of voertuigen gezien in de buurt van woningen met nummers 200 tot en met 300, belt u dan met het wijkteam Maarssen via 0900-8844. U kunt ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Winkeldievegges

MAARSSEN - Een 64-jarige vrouw uit Maarssen is betrapt op het stelen van bijna 20 blikjes kattenvoer. Personeel van een winkel in Bisonspoor hield de vrouw omstreeks 13.30 uur aan en de politie nam haar mee naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

In een andere winkel in Bisonspoor was het omstreeks 16.30 uur raak. Daar stal een 78-jarige vrouw uit Maarssen twee gehaktballen. Personeel zag dat de vrouw de ballen in haar jaszak stopte en zo de winkel wilde verlaten. Ook deze verdachte is aan de politie overgedragen.