Leiden - Vrouw ten onrechte als zakkenrolster in beeld gebracht bij Opsporingsprogramma

Leiden , 11-09-2008 o In het Opsporingsprogramma Team West van RTV-West is ten onrechte een vrouw als zakkenrolster in beeld gebracht. Uit beelden van winkelcameras werden verkeerde gekozen. De politie dacht dat het beelden waren waarop de zakkenrolster te zien was en bracht ze in de uitzending van Team West. De getoonde vrouw meldde zich bij de politie nadat zij zich op de beelden herkende en er op aangesproken werd. De vergissing werd toen duidelijk. De vrouw had en heeft niets te maken met zakkenrollerij. Zij was een klant. De politie betreurt de vergissing en heeft de beelden laten verwijderen.

De poging tot zakkenrollen gebeurde donderdag 17 juli omstreeks 15.30 uur in Blokker op de Haarlemmerstraat. Een 59 jarige vrouw loopt met haar dochter te winkelen waarna ze voelt dat iemand aan haar tas zit. Zij hoort dat de rits wordt opengetrokken. Als ze opkijkt, dan ziet ze een vrouw met haar hand in haar tas zitten. De vrouw geeft en gil en de zakkenrolster rent weg zonder buit.

De politie startte een onderzoek. In dat onderzoek kreeg de politie de beschikking over beelden van cameras uit de winkel. Uit die beelden is een verkeerde keus gemaakt. De politie gaat onderzoeken hoe die verkeerde keus tot stand is gekomen. Dit moet ook bijdragen tot een nog zorgvuldiger gebruik van deze beelden