Gemeente Achtkarspelen


Buitenpost start nieuwe sport voor kinderen!

Zodra er genoeg kinderen staan te popelen om te trainen, start Leo Bosma met het geven van lessen in Nederlands nieuwste sport: Kids Streetdefense! Deze wekelijkse trainingen zijn iedere donderdagmiddag van 16.30 - 17.30 uur in de gymzaal in het Lauwers College.

Kids Streetdefense is een recreatieve en vóóral vrolijke sport gericht op zelfverdediging en weerbaarheid (fysiek én mentaal). Het is voor alle kinderen te volgen - dus bijvoorbeeld ook kinderen met gedragsstoornissen (adhd, pddnos, syndroom van asperger, etc.). Kids Streetdefense richt zich op de leeftijden van 3 t/m 14 jaar.

De basis van deze nieuwe sport zijn gebruiksvriendelijke technieken uit Judo, (Kick)Boksen, Jiu Jitsu, Tae Kwondo en realistische zelfverdediging - dit zorgt ervoor dat ieder kind zich bij Kids Streetdefense "thuis" voelt, dat er altijd iets is wat het kind leuk vindt of goed kan. Het kind kan zich op deze manier volledig oriënteren in de verschillende vecht- en verdedigingssporten én zal kennis maken met het lichamelijk en geestelijk kunnen van zichzelf (en dus ontwikkelen!). Dit alles op een speelse manier!

Kinderen en ouders kunnen voor meer informatie en inschrijvingen contact opnemen met Cristian van de Sande van Kids Streetdefense Nederland via kidsstreetdefense@gmail.com of 06 - 14 55 87 58. Kijk ook op de website voor meer informatie www.kidsstreetdefense.nl