IVN Nederland


RSS ivn.nl

September Groene maand : een wandeltocht

September is, zoals altijd, de Groene Maand. Het thema van 2008 is: Klimaat. Ook IVN Groene Zoom geeft aandacht aan de Groene Maand, dit jaar met twee speciale activiteiten. Traditiegetrouw een wandeling en iets nieuws: een mountainbiketocht. Deze informatie betreft de wandeltocht.

Op zondag 14 september verzorgt IVN Groene Zoom, onder leiding van IVN-natuurgids Fred Severin, een wandeling in het gebied ten zuiden van de Abdijlaan in Huybergen. Hier liggen het Groote en Kleine Meer en het bosgebied van de Staartse Duinen. Het hele gebied maakt deel uit van het grenspark "de Zoom - Kalmthoutse Heide".

De wandeling voert o.a. langs het Kleine Meer en het terrein tussen Groote en Kleine Meer waar enkele jaren geleden een groot bosgebied is gekapt. Tijdens de wandeling wordt ingegaan op de verschillende soorten vennen die in het grenspark worden aangetroffen. Ook op de vraag hoe het komt dat het Groote en Kleine Meer de laatste jaren zo weinig water bevatten en welke gevolgen dat heeft voor flora en fauna.

September, de Groene Maand, staat dit jaar in het teken van klimaatverandering. Welke invloed zouden een hogere temperatuur, moessonregens of grote droogte op het gebied kunnen hebben? Waarom worden er bomen gekapt, terwijl bekend is dat bomen CO2, de belangrijkste veroorzaker van het broeikaseffect, opslaan? Kijk op www.groenemaand.nl voor meer informatie over de Groene Maand.

14 september 2008 09:30 - 12:00 uur
Plaats: Bergen op Zoom
Locatie/vertrekpunt: Parkeerplaats bij sporthal Gageldonk te Bergen op Zoom. De wandeling start om 10.00 uur bij caravanpark de Staartse Duinen aan de Putsebaan in Huybergen
Kosten: Deelname is kostenloos, maar een kleine donatie wordt erg gewaardeerd.
Georganiseerd door: IVN Groene Zoom

Meer informatie bij:
www.ivn.nl/groenezoom/