Groen!

Brussel, 11 september 2008

Ecozine: nieuw ledenblad voor Groen!

Kompas, het leden- en sympathisantenblad van Groen! dat op ongeveer 35.000 exemplaren verscheen, is niet meer. Begin dit jaar besloot Groen! een nieuw ledenblad in het leven te roepen: de Ecozine, uiteraard gedrukt op gerecycleerd papier met vegetale inkten. Achterliggend idee is: alle Groen!-leden krijgen allerhande groene informatie van binnen én buiten de partij op een bevattelijke manier gepresenteerd.

De eerste Ecozine ligt nu op tafel. Het nieuwe ledenblad, dat deze week bij ongeveer 5.000 leden in de bus viel, verschijnt driemaandelijks en bevat 24 pagina's. Vaste rubrieken zijn ondermeer de groene agenda, de mediamix en de provinciale pagina's waarin het werk van lokale groenen aan bod komt. Ook voor dossiers, waarin het belangrijkste nieuws van de voorbije maanden wordt uitgespit, is er de nodige aandacht.

Zo is er in het eerste exemplaar van de Ecozine bvb een dossier rond het Schipdonckkanaal, met een fotoreportage, een interview met een lokale schepen en de alternatieven op een rijtje. Verder is er ook een dossier over de grote infrastructuurwerken zoals de verbreding van de Ring rond Brussel en de Lange Wapper, bekeken door de bril van de actiecomités. De Bond Beter Leefmilieu kadert het steeds professioneler protest in een steeds luidere roep naar meer inspraak. Samen met hen durft Groen! het Vlaanderen Transitlandproject van de Vlaamse regering in vraag stellen.

Het nieuwe ledenblad is de eerste boreling van de geprofessionaliseerde communicatieaanpak van Groen! wat betreft de rechtstreekse communicatie met de leden en sympathisanten. Verder zijn ook de eerste huis-aan-huisbladen klaar. Meer dan 1,5 miljoen exemplaren worden in september verdeeld door de deelnemende Groen!-groepen. Het huis-aan-huisblad bestaat uit vier pagina's, waarvan de eerste en laatste pagina lokaal nieuws bevatten en de tweede en derde eerder nationaal nieuws brengen. Later dit najaar volgt er nog een vernieuwd sympathisantenblad en website met interactieve toepassingen.

Een digitale versie van de nieuwe Ecozine vindt u in de linkerbalk.