Gemeente Aalten


Raad beslist over kunstgrasveld AZSV

De raad van de gemeente Aalten heeft op 9 september besloten dat er een kunstgrasveld op het gemeentelijk sportpark aan de Haartsestraat wordt aangelegd. Hiervoor heeft de raad een financieringsstructuur vastgesteld onder de voorwaarde dat de vereniging zelf het onderhoud verricht. Door de fracties van Gemeentebelangen en de VVD werd een amendement ingediend. Na een stevige discussie is dit amendement aangepast en met een meerderheid van stemmen goedgekeurd.

De raad onderschreef de noodzaak om een oplossing te vinden voor de veldenproblematiek van AZSV. Daarbij werd wel aangegeven dat er eerst meer informatie moet zijn over de huidige reserves en voorzieningen met daarin opgenomen het minimaal vereiste weerstandsvermogen (de raad wil eerst de onderkant van de reserve vaststellen). Daarnaast hebben zij besloten dat eventuele toekomstige aanvragen van sportverenigingen van gehele of gedeeltelijke privatisering pas kunnen worden beoordeeld nadat de sportnota in januari 2009 wordt vastgesteld. Als de nota reserves en voorzieningen en de sportnota in januari 2009 zijn vastgesteld, en als dan blijkt dat dit verantwoord is, worden de financiële consequenties ten laste gebracht van de algemene reserve.

Veldenproblematiek

Voetbalvereniging AZSV maakt gebruik van het gemeentelijk sportcomplex Villekamp aan de Haartsestraat. Het aantal trainings- en wedstrijdvelden voldoet niet aan de normen zoals die door de KNVB- en NOC*NSG worden bepaald. In overleg met het college is de problematiek besproken. Het college had aan de raad voorgesteld om de kunstgrasvelden te privatiseren en voor de aanleg het benodigde budget van 335.458,- beschikbaar te stellen en dekking uit de algemene reserve te laten plaatsvinden.