Persberichten 11/09 middag

Regio, 11-09-2008

Leiden Meisjes aangehouden voor geweld tegen man De politie heeft donderdag 11 september rond 12.30 uur twee meisjes aangehouden die in een supermarkt aan het Bevrijdingsplein een 61 jarige man uit Leiden hadden uitgescholden en aangevallen. De man wilde een groep meisjes passeren waaronder de 17 jarige uit Zoetermeer en de 19 jarige uit Den Haag. Op zijn vraag of hij mocht passeren, vlogen de twee hem aan. Er werd geslagen, getrokken en gekrabd en ook het overhemd van de man scheurde onder het geweld. De aanleiding is vermoedelijk een onenigheid die zich daarvoor tussen betrokkenen voordeed in een rij voor een kassa. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachten zitten zo lang vast.

Nieuwerkerk a/d IJssel Bromfietser gewond na aanrijding met auto Een 17 jarige bromfietser uit Nieuwerkerk aan den IJssel is donderdag 11 september rond 08.55 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een 38 jarige automobiliste uit Rotterdam. Dit gebeurde op de kruising Stationsplein met de Kerklaan. Met schouderletsel en een hersenschudding werd de Nieuwerkerker overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De oorzaak van de aanrijding was dat de vrouw geen voorrang verleende aan de bromfietser.

Krimpenerwaard Geld aangetroffen De politie is op zoek naar de verliezer van een aanzienlijk geldbedrag. Recent werd het geld gevonden in de Krimpenerwaard, echter niemand heeft zich nog gemeld. De eigenaar van het geld kan zich melden aan het politiebureau in Schoonhoven, G.J. van Heuven Goedhartweg 2, of via 0900 8844.