GasTerra start boekenserie De Wereld van Aardgas

11/09/2008 16:04

GasTerra B.V.

Jacques Tichelaar neemt boekwerk Aardgas als transitiebrandstof in ontvangst

GasTerra start boekenserie De Wereld van Aardgas

Vanmiddag heeft Jacques Tichelaar, in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Vaste Commissie voor Economische Zaken, uit handen van drs. Gertjan Lankhorst, CEO van GasTerra, het boek "Aardgas als transitiebrandstof" in ontvangst genomen. Dit boek is de eerste in een serie, die de Wereld van Aardgas is getiteld. Deze serie heeft als hoofddoel de waarde en betekenis van aardgas over een breed spectrum uit te dragen, juist in een periode dat aardgas in veel discussies is betrokken aangaande voorraad, inzetbaarheid en toekomstige waarden, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Aardgas als transitiebrandstof is gewijd aan de eigenschappen en de mogelijkheden die aardgas bezit om in samenhang met alternatieve energiedragers en meer duurzame bronnen in het transitietijdperk te zorgen voor een stabiele energievoorziening. Het boek is gebaseerd op het rapport Gas4Sure van milieuadviesbureau CE Delft.

In de loop van dit najaar zal een tweede uitgave in deze serie verschijnen, gewijd aan warmtekrachtkoppeling. Twee vervolguitgaven staan gepland voor 2009.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.gasterra.nl