Ingezonden persbericht

Wereldpremière in Rotterdam:
José Carreras & Alessandro Safina samen in Ahoy

Nooit eerder stond grootmeester Carreras, één van de beroemde Three-Tenors, samen op het podium met de Italiaanse tenor Safina. Op donderdag 11 september 2008 heeft Rotterdam de primeur, dan zullen de twee grootheden in samenwerking met het Il Novecento Orchestra een uniek en éénmalig concert verzorgen in Ahoy. Tijdens deze bijzondere avond zullen Carreras en Safina hun krachten bundelen met als resultaat een spannende combinatie van opera en pop. Op het programma staan onder andere het beroemde 'Mattinata' van Ruggero Leoncavallo als klassiekers uit 'Phantom of the Opera' van Andrew Loyd Webber en natuurlijk Safina's grote hit 'Luna'.
Bestel hier uw tickets

Op 28 jarige leeftijd heeft José Carreras al 24 opera's in Europa op zijn naam staan. In de VS stond hij in de vier grote theaters gestaan: Covent Garden, The Met, de Weense Staatsopera en La Scala. Op het hoogtepunt van zijn carrière stond Carreras maar liefst zeventig keer per jaar op het podium en reisde hij de hele wereld over. In 1987 werd bij Carreras leukemie geconstateerd, maar hij overwon de ziekte en keerde terug op het podium en in de studio. Bij het grote publiek werd hij daarna vooral bekend door het Three Tenors-concert in Rome in 1990. De drie tenoren werden een begrip, in 1996 ondernamen ze zelfs een wereldtournee.

De in Sienna geboren Alessandro Safina heeft na zijn opera opleiding op het conservatorium van Florence niet onverdienstelijke successen op zijn naam gezet. Zo speelde hij hoofdrollen in opera's als La Boheme. Safina's grote doorbraak in Nederland kwam in november 2000 met zijn optreden tijdens The Night of the Proms. Zijn eerste single "Luna" stond maar liefst 14 weken op nummer 1.

De twee tenoren worden in Ahoy muzikaal begeleid door de 54 muzikanten van Il Novecento Orchestra. Il Novecento heeft een indrukwekkende lijst concerten en tournees op haar naam staan; het orkest was de vaste begeleiding tijdens de Europese tournee van Andrea Bocelli, het heeft meerdere keren met Luciano Pavarotti mogen werken en daarnaast is Il Novecento al meer dan 15 jaar het orkest van The Night of the Proms.

Carreras en Safina worden op 11 september aanstaande bijgestaan door gast-sopraan Sabina Puertolas.

An evening with José Carreras and Alessandro Safina
Gast sopraan : Sabina Puertolas
Orkest : Il Novecento
11 september 2008, Ahoy Rotterdam
Kaartverkoop: www.carrerasensafinainahoy.nl
Kaarten: ¤55,00 / ¤60,00 / ¤72,50 / ¤87,00 / ¤95,00 /¤135,00