Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Italiaanse introductieshow bij de Alfa Romeo dealers

Alfa MiTo toont zich aan Nederlands publiek

Eindelijk kan de Nederlandse consument zelf plaatsnemen in de Alfa MiTo. Tijdens het landelijke introductieweekeinde van donderdag 11 september tot en met zaterdag 13 september wordt de MiTo als eerste model van de nieuwe generatie Alfa Romeo's getoond aan het grote publiek. De Alfa Romeo dealers hebben de showroom helemaal ingericht voor een speciale introductieshow van de nieuwste telg van het sportieve Italiaanse automerk. In aanloop naar de introductie zijn al vele proefritten aangevraagd en nu al komen de eerste orders binnen voor de MiTo.

"We hebben met spanning naar deze introductie uitgekeken. De eerste reacties zijn louter positief!", aldus Henk Salomons, algemeen directeur Alfa Romeo Nederland. "Met de MiTo starten we de nieuwe lijn van zuinige, pittige en schone motoren en met standaard een efficiënte zesversnellingsbak. De MiTo is bovendien het eerste model van de nieuwe trend binnen Alfa Romeo die de stijlkenmerken van de exclusieve 8C Competizione volgt."

Na het introductieweekeinde blijft de MiTo in het centrum van de belangstelling staan. Verschillende acties lopen parallel aan de integratie van deze nieuwste Alfa in het Nederlandse straatbeeld. De speciale website (www.alfamito.nl), met onder meer een speciale game, is live gegaan. De MiTo is ook nadrukkelijk aanwezig op het Hed Kandi feest in Hotel Arena Amsterdam op zaterdag 27 september. Bovendien speelt de MiTo een centrale rol bij de lancering van een uniek en vernieuwend magazine van Alfa Romeo Nederland.

Nieuwe standaard in B-segment
Alfa MiTo biedt in het B-segment de meeste hightech, een zeer complete standaarduitrusting en zet een nieuwe standaard qua veiligheid, technologie en sportiviteit. De MiTo is voor Alfa Romeo het ijkpunt van alle toekomstige modellen. De auto is er in 18 uitvoeringen, met prijzen vanaf E 17.495,-.

Standaard heeft elke Alfa MiTo zeven airbags inclusief een knie-airbag, een zesversnellingsbak, elektrisch bedienbare ramen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, stuurbekrachtiging, toerenteller, in hoogte en axiaal verstelbaar stuur en in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Anti-whiplash hoofdsteunen, gordelverklikkerlichten op alle gordels en gordelspanners op de voorstoelen ronden de uitrusting af. Qua veiligheid biedt de Alfa MiTo als eerste in zijn klasse standaard een scala aan voorzieningen, zoals Vehicle Dynamic Control, Dynamic Steering Torque, ASR antislipregeling, ABS en Cornering Break Control. Bovendien voldoet de Alfa MiTo aan de strengste EuroNCAP-eisen. Tot slot is iedere Alfa MiTo standaard voorzien van het revolutionaire Alfa DNA systeem, waarmee de bestuurder een aantal reacties van de auto kan zelf kan instellen afhankelijk van de omstandigheden.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie /