Connexxion organiseert Hoedjesdag

10/09/2008 08:52

Connexxion Nederland NV

De laatste jaren is het traditie dat vrouwelijke parlementariërs en overige genodigden die met Prinsjesdag aanwezig zijn in de Ridderzaal een grote en originele hoed dragen. De zogeheten hoedenparade. Connexxion speelt hier dit jaar op originele wijze op in: twaalf ontwerpers hebben de opdracht gekregen een verrassende hoed te ontwerpen. Op donderdag 11 september verrast Connexxion haar reizigers in Den Haag met een hoedenparade op het Binnenhof. Na de spetterende hoedenparade worden de hoeden vanaf 15 september geveild op www.connexxiontotalent.nl

De hoeden worden van 13 tot en met 30 september geëxposeerd in de Centrale Bibliotheek Den Haag. Connexxion schenkt de opbrengst van de internetveiling aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dit in het kader van het thema ' Ik en de ander' dat de ontwerpers als opdracht hebben meegekregen.

Hoedjesdag valt onder de vlag van Connexxion to Talent. Hiermee biedt Connexxion talenten een podium. Met Connexxion to talent wil Connexxion met bijzondere evenementen haar reizigers verrassen. Als personenvervoerder staat Connexxion midden in de samenleving. De bus is meer dan alleen een vervoermiddel. Connexxion wil graag een maatschappelijke bijdrage leveren door de bus met enige regelmaat in te zetten voor bijzondere acties. Zo was er vorig jaar een modeshow te zien in Rotterdam. Ook leverden diverse kunstenaars hun bijdrage in en rond de bussen om aandacht te vestigen voor de "Dag van de Kunstuitleen" en werden Connexxion reizigers in diverse steden verrast door dichters op Valentijnsdag.





http://www.connexxion.com

http://www.connexxion.com