Gemeente Borsele

Milieujaarverslag 2007 ligt ter inzage

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 4 september ingestemd met het door het college opgestelde Milieujaarverslag 2007. Het verslag geeft inzicht in de uitgevoerde activiteiten binnen het gemeentelijke milieubeleid in 2007 en de toen voorgedane ontwikkelingen. Zo komt na een interne evaluatie van de Borselse stookregeling naar voren dat de belangrijkste doelgroep, namelijk de fruittelers, milieuvriendelijke alternatieve toepassen, zoals verhakselen. Gestookt wordt alleen in gevallen van ziek hout, gerooide boomgaarden en kampvuren.

Â

In het Milieujaarverslag 2007 kunt u daarnaast lezen dat de gemeenteraad heeft besloten als opvolger van het vorige Milieubeleidsplan 2004 â 2007 een Duurzaamheidsvisie Borsele op te stellen. Deze visie is bedoeld voor de langere termijn en is verbreed met, naast milieu, de sociale en economische pijlers. Ook heeft het college de nota Handhaven met beleid vastgesteld. Deze nieuwe wijze van milieuhandhaving heeft als uitgangspunt een efficiënte urenbesteding vanuit de gemeente en de eigen verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven (âgoed gedrag wordt beloondâ). Wegens landelijk gewijzigd beleid voor het opslaan van vaste dierlijke mest is de Gedoogregeling van Borsele, op twee punten na, komen te vervallen. De verplichting tot onderafdekken is niet overgenomen, onder de voorwaarde dat niet binnen vier jaar op dezelfde plaats wordt opgeslagen. Daarnaast is in de APV geregeld dat, ter voorkoming van vliegenoverlast, pluimvee- en nertsenmest binnen 24 uur na eerste afvoer moet zijn afgedekt.

Â

De balans van het vorige Milieubeleidsplan 2004 â 2007 is opgemaakt. Van de in totaal 52 geplande maatregelen is 73% gerealiseerd. De overige maatregelen zijn in uitvoering, dan wel opnieuw ingepland. De voortgang daarvan wordt neergelegd in het Milieujaarverslag 2008. Dit en meer kunt u lezen in het Milieujaarverslag dat van 15 september t/m 13 oktober 2008 ter inzage ligt in het gemeentehuis in Heinkenszand of kunt u hieronder downloaden.

Milieujaarverslag 2007 Zie het origineel