Gemeente Borsele

Oproep Seniorenraad Borsele

Het college van burgemeester en wethouders roept belangstellenden op om zich kandidaat te stellen voor een lidmaatschap van de Seniorenraad Borsele. In verband met de beëindiging van een lidmaatschap komt er één zetel beschikbaar voor leden die op persoonlijke titel mee willen denken en doen in het belang van onze oudere inwoners. De zittingsperiode is tot 2010.

Â

Wat doet de Seniorenraad Borsele?

In de gemeente Borsele is sinds 2000 de Seniorenraad Borsele actief. Deze raad adviseert het gemeentebestuur over onderwerpen die voor senioren van belang zijn. Daarnaast organiseert de seniorenraad activiteiten voor ontspanning en ontmoeting, maar ook cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten, die er aan bijdragen dat senioren langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De Seniorenraad Borsele heeft een eigen budget waar jaarlijks naar eigen inzicht een activiteitenprogramma van uitgevoerd wordt.

Â

Wie zoeken wij?


* Inwo(o)n(st)er van 50 jaar of ouder, die zich in wil zetten voor de senioren in de gemeente Borsele;

* Een brede belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen;
* Bij voorkeur ervaring in het werken met ouderen of het ontwikkelen van beleid voor ouderen (als vrijwilliger of professioneel);
* Goede communicatieve vaardigheden;

* Het leuk vinden om samen met anderen zaken aan te pakken;
* Overdag beschikbaar zijn.

Â

Selectie

Belangstellenden voor een lidmaatschap van de Seniorenraad Borsele worden verzocht een brief te schrijven. Een selectiecommissie wordt belast met de selectie en voert gesprekken met serieuze gegadigden. Uiteindelijk wordt een lid ter benoeming voorgedragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Wat bieden wij?


* Zinvol en interessant vrijwilligerswerk;
* Een goede werksfeer;

* Ambtelijke ondersteuning

* Presentiegeld, reiskostenvergoeding en telefoonkostenvergoeding

Â

Postadres

Indien u denkt dat de Seniorenraad Borsele uw inzet goed kan gebruiken, dan kunt u uw aanmeldbrief, tot 1 oktober 2008, richten aan het college van burgemeester en wethouders en sturen naar het volgende adres: Gemeente Borsele, afdeling Welzijn, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Voor informatie over deze functie kunt u terecht bij mevrouw L.M. Otte (0113) 238323.