Pure Jazz - New Roots in Jazz


Vier dagen vol Verrassing Verbeelding en Verwondering

DEN HAAG, 20080901 -- In het hart van Den Haag vindt van 11 tot en met 14 september voor de derde keer Pure Jazz, het Jazzfestival, plaats met nationale en internationale jazzmuziek. Pure Jazz zal het Spuiplein om gaan toveren in een volwaardig park: The Hague Central Park genaamd. Op diverse locaties op en rond het Spuiplein zullen zowel op buiten- als binnenpodia namen als José James, Giovanca, Jeremy Pelt, Kraak & Smaak, Orchestra Baobab, Pete Philly, Neco Novellas, Stephanie McKay, Izaline Calister en 250 topmusici tonen dat Den Haag en jazz onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Voor de kleintjes onder ons is er zaterdag 13 september vanaf 14.00 uur een gratis kinderprogramma `Pure Kids' op het Spuiplein in de tent. En Pure Jazz is een samenwerking aangegaan met het Rabbijn Maarsenplein. Op 12 en 13 september staat er een podium waarop vanaf 4 tot een uur of 10 's avonds bands optreden met o.a. Eline Gemerts Band, Lewinsky Quartet en Taco Gorter's Special Edition '68. Dat deel van Pure Jazz is gratis toegankelijk. De vierde dag wordt afgesloten met een daverend World Jazz programma op een locatie met het mooiste uitzicht op de stad: Korzo5HOOG!

Donderdag 11 september - Opening
De opening van Pure Jazz zal worden voorafgegaan door een debat op donderdag 11 september vanaf 15.30uur in The Hague Central Park met oa. Wethouder Burgerschap Baldewsingh en musicus en organisator van de Nederlandse Jazzdag Alexander Beets.

Vanaf 19.00uur zal er eerst een officieel gedeelte zijn voor genodigden, met een openingswoord door de wethouder van Cultuur Jetta Klijnsma. Vervolgens zal vanaf 20.30uur The Hague Central Park toegankelijk zijn voor het publiek, waar Pure Jazz feestelijk geopend wordt met een concert van internationale trots Pete Philly en het fameuze Kindred Spirits Ensemble. Het programma is een ode aan saxofonist John Coltrane die de jazz met spirituele invalshoek blijvend zou veranderen.


Locatie: THE HAGUE CENTRAL PARK/ THEATER AH SPUI/ SPIZE/ MERCURE HOTEL/ RABBIJN MAARSENPLEIN/ KORZO5HOOG

Kaartverkoop gechiedt via www.purejazz.nl en op meer dan 25 verschillende kaartverkoopadressen door het hele land.
do 11 sept (dagkaart ¤ 9,50), vr 12 sept of za 13 sept (dagkaart ¤ 27,50),
vr 12 sept én za 13 sept (passepartout ¤ 50,00) en zo 14 sept (dagkaart ¤ 15,00)





Ingezonden persbericht