Gemeente Sittard-Geleen


108_2008

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen heft WVG op voor Industriepark Swentibold

Sittard-Geleen, 11 september 2008 - De gemeente Sitttard-Geleen heeft het voorkeursrecht op de grond van Industriepark Swentibold (IPS) geschrapt. Dat is gebeurd omdat de ontwikkeling van IPS zo goed als gereed is.

,,We moeten niet langer dan noodzakelijk de Wet Voorkeursrecht Gemeenten toepassen,' meent wethouder Pieter Meekels. ,,Voor wat betreft Industriepark Swentibold zijn de ontwikkelingen gegaan zoals we wilden. De firma Langen gaat er een tweede distributiecentrum bouwen. Dus kan de WVG-aantekening geschrapt worden.'

Eind jaren negentig van de vorige eeuw hebben de toenmalige gemeenten Born en Susteren de Wet Voorkeursrecht Gemeenten van toepassing verklaard op een gebied ten zuiden van autofabriek NedCar. In dit gebied is vervolgens in het kader van Operatie Bottleneck de N297n aangelegd. Daarna heeft Langen BV er een grote loods gebouwd waarin het Europees distributiecentrum van Mitsubishi gevestigd is.

De overige grond is eigendom van de gemeente Echt-Susteren, het Waterschap Roer en Overmaas en van LIOF Bedrijventerreinen BV en die zal via LIOF Bedrijvencentra uitgegeven worden ten behoeve van de automotive-industrie.


----------