Gemeente Sittard-Geleen


107_2008

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Voorbereiding tweede fase Borrekuil van start

Sittard-Geleen, 11 september 2008 - De gemeente Sittard-Geleen start met de voorbereidingen voor de tweede fase van de revitalisatie van Bedrijvenpark Borrekuil in Geleen. Dat is mogelijk nu transportbedrijf Langen heeft laten weten te zullen verhuizen naar Elsloo.

'We zijn blij dat we nu door kunnen gaan met de revitalisering van Bedrijvenpark Borrekuil,' aldus wethouder Pieter Meekels (economie). 'Dit bedrijventerrein ligt dicht bij het centrum van Geleen, maar ook dicht bij het nieuwe ziekenhuis en het Chemelot-terrein, waardoor het voor veel bedrijven een ideale locatie is.'

De gemeente gaat vanaf begin volgend jaar de tweede fase van Borrekuil saneren. Daarna worden wegen aangelegd en worden percelen bouwrijp gemaakt. Begin 2010 is het de bedoeling om de percelen van fase II beschikbaar te hebben voor verkoop

De eerste fase van de revitalisering van Borrekuil is in 2006 gestart. Dit jaar heeft LIOF er een begin gemaakt met de bouw van een bedrijvencentrum. Ook andere percelen in het gebied zijn inmiddels verkocht.

Transportbedrijf Langen was tot nu toe de grootste gebruiker van Borrekuil. Eerder al werd een deel van de activteiten verplaatst, onder meer naar Born. Door de aankoop van het terrein van Convoi in Stein/Elsloo kan het transportbedrijf ook de overige activiteiten op Borrekuil verplaatsen.


----------