Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 september 2008

Convenant Food Center

Het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes heeft het voornemen het convenant Milieumaatregelen Food Center te ondertekenen. Het convenant wordt tijdens de autovrije dag op zondag 21 september ondertekend door de gemeente Amsterdam, Verenigde bedrijven Food Center Amsterdam, de EVO en stadsdeel Westerpark. Als de raadscommissie Stadsdeelwerken en Wonen op 16 september hier positief tegenover staat ondertekent ook portefeuillehouder Ab Cherribi namens De Baarsjes. Uitvoering van de maatregelen die opgenomen zijn in dit convenant heeft een positieve invloed op de luchtkwaliteit in de Jan van Galenstraat en op de gezondheid van de bewoners. Portefeuillehouder: Ab Cherribi.
Meer informatie: Edwin Raap, 06 1241 8810.

De Baarsjes heeft Antwoord
Met ingang van 1 oktober worden telefoontjes naar het stadsdeel via het telefoonnummer 020 589 2411 automatisch doorgeschakeld naar telefoonnummer 14 020 van Antwoord. Uitzondering wordt er gemaakt voor bewoners die één van de drie meldpunten van de Mercatorpost willen bellen. Zij kunnen dat nummer blijven bellen. Ook Parkeer Combinatie Holland blijft op het oude nummer bereikbaar. Het Dagelijks Bestuur heeft nu hiertoe besloten, omdat uit een tussentijdse evaluatie is gebleken dat Antwoord op meerdere gebieden voldoet aan de door het stadsdeel gestelde normen om een goede telefonische dienstverlening te waarborgen. De volgende fase is dat het oude telefoonnummer helemaal opgeheven wordt en men het stadsdeel alleen nog via 14 020 kan bereiken. Portefeuillehouder: Godfried Lambriex.
Meer informatie: Wim de Graaf, 06 1237 9510.

Zon op je Dak 2008
Goed nieuws voor wie overweegt een zonneboiler, warmtepompboiler of zonnepanelen aan te schaffen. Tijdens de campagne 'Zon op je Dak' kunnen huiseigenaren vanaf 16 september met een flinke subsidie hun eigen huis verduurzamen en zo hun energierekening verlagen. Alle huizenbezitters in De Baarsjes ontvangen volgende week een brief waarin zij gewezen worden op de actie. Duurzame energieopwekking is goed voor het klimaat en de portemonnee. Bij de productie van energie uit fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie en steenkool komen schadelijke stoffen vrij. Bij duurzame energieopwekking is dat niet het geval. Een duurzaam energiesysteem draagt dus bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Bovendien maakt het opwekken van eigen duurzame energie onafhankelijk van de stijgende energieprijzen. Bezoek een energiemarkt op een van de actiedagen bij u in de buurt en vraag direct uw techniek met bijbehorende subsidie aan. Informatie en aanmelden: www.klimaat.amsterdam.nl/zonopjedak of bel 14 020. De actie loopt tot 31 december, maar bestel snel want op = op! Portefeuillehouder: Ab Cherribi.
Meer informatie: Edwin Raap, 06 1241 8810.

Herhaalde oproep
Ideeën spuien over Witte de Withplein
De sloop van het Admiralenblok is op dit moment in volle gang. In 2010 staat op dezelfde plaats aan de Witte de Withstraat, tussen de Van Kinsbergenstraat en de Lodewijk Boisotstraat, een nieuw huizenblok: de Wending. Met voor de deur een nieuwe plein, het Witte de Withplein. Donderdag 18 september is van 19.30 tot 21.30 uur een ontwerpatelier in Kunstencentrum Meneer de Wit (Baarsjesweg 202). Bewoners, ondernemers en geïnteresseerden kunnen hier ideeën spuien: hoe vinden zij dat het plein er uit moet gaan zien? Waar willen zij het plein voor gebruiken? De ontwerper gaat na het ontwerpatelier met alle ideeën die verzameld zijn aan de slag: hij maakt één of meer schetsontwerpen. In november/december 2008 worden deze ontwerpen bij een volgende bewonersavond besproken. Portefeuillehouder: Ab Cherribi.
Meer informatie: Edwin Raap, 06 1241 8810.

Uit de stadsdeelraad

Raadscommissie praat over De Witte Ruyter en de Horecanota De gecombineerde raadscommissie Stadsdeelwerken / Wonen praat volgende week over het evaluatieonderzoek De Witte Ruijter. Doel van dit project was om de Witte de Withstraat en de Admiraal de Ruijterweg levendiger te maken en om ruimte te bieden aan kunst. Het onderzoeksrapport 'I wish to have it all' gaat in op de resultaten van het project en doet aanbevelingen voor volgende projecten. Voor de zomer heeft de raadscommissie al over de concept Horecanota gesproken. Nu ligt er een definitieve nota waarin de inspraakreacties zijn verwerkt. Uitgangspunt in de Horecanota is het bieden van kansen aan nieuwe horecaontwikkelingen. Op de agenda van de raadscommissie staat verder een bespreking van de nota 'Kracht van de Stadsdelen' en het voornemen van het Dagelijks Bestuur om een convenant milieumaatregelen Food Center mede te ondertekenen. Alle stukken worden aangeboden in het RaadsInformatiesysteem Amsterdam (RIA) via www.baarsjes.nl/raadsinformatie. De raadscommissie Onderwijs, Welzijn vergadert op dinsdag 2 september vanaf 20.00 uur in de Raadzaal van het stadsdeelkantoor aan de Baarsjesweg 224. Insprekers kunnen zich aanmelden via griffie@baarsjes.amsterdam.nl en via 020 589 2431.

Agenda

"Falling Apart"
MLB Expositieruimte, tot 28 september.
Nataraj: Houseclassics
Club 8, 12 september.
Skip Intro
Club 8, 13 september.
2e ronde audities Matthäus Passion
Studio Meneer de Wit, 14 september - aanvang 13.30 uur. Vergadering raadscommissie Wonen en SDW
Raadzaal stadsdeelkantoor, 16 september - aanvang 20.00 uur. Infoavond 'Centen voor Talenten'
Studio Meneer de Wit, 17 september - aanvang 19.00 uur. Burlesque Freak Out
Club 8, 19 september.

---- --