Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 11 september, 2008

PAUL RÖMER GLOBAL HEAD OF PROGRAMMING ENDEMOL GROUP

Medebedenker Big Brother aan het hoofd van Endemol's creatieve activiteiten Toonaangevende mondiale producent ontwikkelt en versterkt wereldwijd creatief netwerk als onderdeel van strategie

Endemol, de vooraanstaande, internationale producent van entertainment content, heeft vandaag aangekondigd dat Paul Römer (45) is benoemd tot Global Head of Programming.

Paul Römer zal terugtreden als Algemeen Directeur Endemol Nederland. In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de aansturing en de coördinatie van Endemol's mondiale creatieve proces. In die hoedanigheid staat hij aan het hoofd van het Global Creative Team, het wereldwijde netwerk waarin het creatieve talent van de groep is verenigd. Paul gaat verder leiding geven aan de ontwikkeling en uitbreiding van Endemol's creatieve activiteiten, waaronder de aankoop van programma's van derden.

Paul Römer is zijn loopbaan bij Endemol twaalf jaar geleden begonnen. Hij was één van de creatieve geesten die met John de Mol werkte aan de ontwikkeling van Big Brother. In 1999 was Paul Römer uitvoerend producent van de allereerste Nederlandse Big Brother, waarna het format uitgroeide tot een grensverleggend, ongeëvenaard televisie- en multimediasucces. Paul heeft tevens als uitvoerend producent het Amerikaanse debuut van Big Brother begeleid bij CBS, waar het programma tot op de dag van vandaag een hit is.

Sinds september 2002 is Paul Römer actief als Algemeen Directeur van Endemol Nederland. Tevens is hij senior lid van het Global Creative Team van Endemol Group. Onder zijn leiding bestendigde Endemol Nederland haar positie als marktleider voor de ontwikkeling en productie van content voor televisie en digitale platforms. De vooraanstaande positie van Endemol Nederland komt ondermeer tot uiting in de exploitatie van een drietal digitale tv-kanalen. Onderdeel daarvan is Eredivisie Live: het digitale voetbalkanaal van de Nederlandse Eredivisieclubs, waarop alle live-wedstrijden uit de Nederlandse Eredivisie competitie te zien zijn.

Paul Römer begint op 1 januari 2009 in zijn nieuwe functie, waarin hij zal rapporteren aan Ynon Kreiz, Chief Executive Officer van Endemol Group. Ook zal hij nauw samenwerken met Endemol's Chief Operating Officer Marco Bassetti en met Tom Toumazis, wiens benoeming tot Chief Commercial Officer eind augustus bekend werd gemaakt. Over de opvolging van Paul Römer bij Endemol Nederland zal op korte termijn worden bericht.

Ynon Kreiz over de benoeming van Paul Römer: "Dankzij zijn uitstekende track record heeft Paul in de media industrie een respectabele reputatie opgebouwd. Hij wordt wereldwijd gezien als een creatieve pionier en een zeer bekwaam commercieel vakman. Paul heeft langdurig een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het succes van Endemol in Nederland en had hij een belangrijke rol in Endemol's internationale team. Het is een goed vooruitzicht om met Paul aan het roer van het creatieve proces samen een nieuwe fase van groei van de Endemol Group in te gaan."

Marco Bassetti, Chief Operating Officer van Endemol Group: "Ik heb vele jaren samengewerkt met Paul in Endemol's Global Creative Team. Hij is zonder twijfel de juiste man voor deze positie. Paul is altijd een belangrijk onderdeel geweest bij de succesvolle vernieuwingen van onze mondiale content. Ons creatieve netwerk is bij niemand anders in betere handen."

Paul Römer: "Creativiteit is het hart van alles wat we doen bij Endemol. De ideeën van de talloze creatieve talenten van over de hele wereld vormen de pijlers waarop het bedrijf rust. Het was inspirerend om daar al die tijd onderdeel van uit te maken en ik ben erg trots om daar nu leiding aan te gaan geven; zeker nu de onderneming zich opmaakt voor een nieuwe periode van groei."