Garmin nüvi 550: waterbestendig en veelzijdig navigatiesysteem

Compleet navigatiesysteem voor bij het wandelen, fietsen, autorijden en varen

Houten, 11 september 2008 - Garmin, fabrikant van navigatiesystemen, introduceert een nieuw model in de populaire nüvi-reeks: de nüvi 550. De nüvi 550 is het eerste draagbare navigatiesysteem van Garmin dat de wandelaar, de fietser, de automobilist en de recreatieve watersporter de weg wijst. Op de komende 50PlusBeurs in Utrecht kan het publiek uitgebreid kennismaken met de nieuwe, veelzijdige Garmin nüvi familie.

Het brede aanbod van Garmin omvat autonavigatiesystemen, maar ook oplossingen voor mensen die zich buiten de gebaande paden of op het water begeven. Met de nüvi 550 brengt Garmin die werelden bij elkaar, zodat mensen met een actieve levensstijl voortaan nog maar één navigator nodig hebben. De nüvi 550 voelt zich thuis op de snelweg, maar is ook prima op zijn plek in de buitenlucht: hij is waterdicht, heeft een batterij die 8 uur meekan en kan tegen een stootje. Hij laat zich net zo gemakkelijk op de fiets monteren als in de auto.

Op pad
De Garmin nüvi 550 is standaard voorzien van een gedetailleerde autowegenkaart van NAVTEQ. Deze kaart bevat onder andere 1 : miljoen nuttige plaatsen (POI's), die het de automobilist gemakkelijk maken tijdens de reis: hotels, restaurants, tankstations, toeristische attracties en nog veel meer.

Digitale fietskaart
Verhuist de nüvi 550 van het autodashboard naar het fietsstuur, kan het optionele geheugenkaartje met de Garmin OnRoute-fietskaarten erin. Met deze kaarten zoekt de nüvi nu eens niet de snelste route, maar ligt de nadruk op natuurschoon, rust en vooral zo weinig mogelijk autoverkeer. Terwijl andere navigatiesystemen de fietser langs autoroutes sturen waar ook gefietst mag worden, maar waar de fietser niet altijd even veilig is, kiest OnRoute voor de echte fietspaden.

Buiten- en watersport
Voor wie een fietspad nog niet genoeg vrijheid en avontuur biedt, zijn er de ongebaande paden en natuurlijk ook het water. De buitensporter gebruikt dan de (optionele) digitale topografische kaarten, waarmee de nüvi 550 ook probleemloos overweg kan. De watersporter gebruikt hiervoor natuurlijk waterkaarten (optioneel) waarmee men precies weet waar men is en waar men naartoe gaat/moet.

Schatten vinden
Steeds populairder wordt ook het zogenaamde Geocachen. Met behulp van aanwijzingen die veelal via internet worden verkregen, gaat de geocacher op zoek naar listig verborgen 'schatten' die inmiddels overal op de wereld verstopt liggen. Met gebruikmaking van een GPS worden deze 'schatten' dan opgezocht. De nüvi 550 biedt met zijn geocach profiel een handig hulpmiddel voor deze snel toenemende hobby.

Voorpret
De voorpret wordt nog leuker met fotonavigatie. Op de website van Garmin Connect kunnen miljoenen foto's naar de nüvi worden gedownload van allerlei bekende plekken en bezienswaardigheden. Hiermee navigeer je direct naar een bestemming door simpelweg op de nüvi een foto - van bijvoorbeeld De Efteling - te kiezen.

50Plusbeurs

Tijdens de 50PlusBeurs, die van 17 tot en met 21 september plaatsvindt in de Utrechtse Jaarbeurs, kunnen bezoekers uitgebreid kennismaken met de nüvi 550, OnRoute en vele andere producten van Garmin. Garmin is te vinden op stand B061 in Hal 11.

De nüvi 550 ligt vanaf begin oktober in de winkel voor ¤ 349,=